SAĞLIK Bu mevsimde hemen herkes böyle oluyor! İşte bahar yorgunluğu ile başa çıkmanın yolları
SAĞLIK Ünlülerin spor ve beslenme danışmanı anlattı: Doğuştan zayıf olanların 8 sırrı! 'Doğal iksir'e dikkat
SAĞLIK Uyku sorununuzun çaresi bir çift çorapta olabilir! Yatarken çorap giymek iyi uyumanıza nasıl yardımcı oluyor?
SAĞLIK Kumru yuvalarındaki görünmez tehlike! Nisan-Haziran aylarına dikkat | Asıl risk yuvadan uçtuklarında başlıyor
SAĞLIK Etin yerini tutabilecek özellikte: Sofranızdan sakın eksik etmeyin! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, beyin sağlığını koruyor
SAĞLIK Satın aldığı kıyafeti giydi ve hayatı altüst oldu! Sakın bunu yapmayın! 'O kıyafetler mikrop içinde yüzüyor”
'Sinek ısırdı' deyip göz ardı etmeyin, çok tehlikeli olabilir! Sivrisinek ısırıklarından nasıl korunuruz?
Doç. Dr. Nevin İnce, ülkemizde bazı ithal vakaların hala görülebildiğine dikkat çekerek sıtmanın tedavi edilmediğinde ciddi ve hatta ölümcül sonuçlara yol açabileceğini söyledi.
Kahvenizi sakın böyle içmeyin! Demleme şekliniz sağlığınızı etkiliyor... İşte kahve içmenin en iyi yolu
Kahvenizi demleme şekliniz kolesterolünüzün yükselmesine neden oluyor olabilir. İşte kalp sağlığına uygun bir kahve alışkanlığına sahip olmanın yolları…
Bu hatalara düşmeyin! Astımı tetikleyen 10 etken ve korunma yolları
Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşan astım kronik solunum yolu hastalıklarının başında geliyor. Türkiye'de her 12-13 kişiden birinde astım görülüyor ve son yıllarda bu sayı artış gösteriyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sertaç Arslan, 6 Mayıs Dünya Astım Günü kapsamında yaptığı açıklamada, astım hastalarının uzak durması gereken 10 yaygın tetikleyici etkeni anlattı, astımdan korunmaya yönelik alınması gereken önlemleri sıraladı.
Astımda eğitim güç verir: Bilgi anahtardır
Astım; tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösteren, kronik bir hava (nefes) yolu hastalığıdır.
Kahverengi mi beyaz mı siyah mı? Pirinç tartışması büyüyor! Sağlıklı tercihler yapalım derken sağlığımızı mı bozuyoruz?
Beyaz pirinç yıllardır sofralarımızın baş tacıydı, ancak kahverengi ve siyah pirinç sağlıklı beslenme trendiyle yükselişe geçti. Peki, bu çeşitler gerçekten beyaz pirince göre daha sağlıklı mı? Bazı uzmanlar, bu pirinçlerin daha fazla arsenik içerdiğini öne sürerek endişelerini dile getiriyor. Sağlıklı seçimler yapmaya çalışırken farkında olmadan sağlığımızdan mı oluyoruz? Tüm pirinç türlerini mercek altına aldık!
Küresel ısınma polen alerjilerini de etkiledi! Artık tüm yıl sürüyor | Polen alerjisi nasıl tedavi edilir?
Polen alerjisinin normal zamanda şubat ayında başlayıp birkaç ay sürdüğünü belirten Prof. Dr. Şadan Soyyiğit, "Küresel iklim değişikliğiyle birlikte bunun zamanlaması yıl boyu da artık yayılmış durumda" dedi.
Araştırmalarla kanıtlandı: Eski sevgiliyi unutmak ne kadar sürüyor?
Araştırmacılar bireylerin eski bir partnere olan bağlılıklarından tamamen vazgeçmelerinin ne kadar sürdüğünü belirledi. Sonuçlar oldukça şaşırtıcı...
Dikkat! Uyurken sağlığınızdan olmayın... Yanlış pozisyonlar ciddi riskler taşıyor
Prof. Dr. Sinem İliaz, bazı uyku pozisyonlarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.
Genç yaşlarda daha etkili sonuçlar veriyor... Saç dökülmesine karşı PRP gerçekten işe yarıyor mu?
Saçlarında dökülme ya da seyrelme olan kişilerin başvurduğu yöntemlerin başında PRP uygulaması geliyor. Kişinin kendi kanıyla yapılan PRP uygulaması, saç dökülmesinden cilt gençleştirmeye kadar pek çok alanda destekleyici rol oynuyor.
Bu mevsimde hemen herkes böyle oluyor! İşte bahar yorgunluğu ile başa çıkmanın yolları
Havaların ısınması, doğanın canlanması ve günlerin uzaması pek çok kişi için enerji ve heyecan kaynağı olsa da bazıları için bu dönem tam tersine yorgunluk, halsizlik ve isteksizlik anlamına geliyor. Bu durum 'bahar yorgunluğu' olarak adlandırılıyor ve genellikle uzun süreli olmasa da günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor.