Polen alerjisinin normal zamanda şubat ayında başlayıp birkaç ay sürdüğünü belirten Prof. Dr. Şadan Soyyiğit, "Küresel iklim değişikliğiyle birlikte bunun zamanlaması yıl boyu da artık yayılmış durumda" dedi.
Araştırmacılar bireylerin eski bir partnere olan bağlılıklarından tamamen vazgeçmelerinin ne kadar sürdüğünü belirledi. Sonuçlar oldukça şaşırtıcı...
Prof. Dr. Sinem İliaz, bazı uyku pozisyonlarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.
Saçlarında dökülme ya da seyrelme olan kişilerin başvurduğu yöntemlerin başında PRP uygulaması geliyor. Kişinin kendi kanıyla yapılan PRP uygulaması, saç dökülmesinden cilt gençleştirmeye kadar pek çok alanda destekleyici rol oynuyor.
Havaların ısınması, doğanın canlanması ve günlerin uzaması pek çok kişi için enerji ve heyecan kaynağı olsa da bazıları için bu dönem tam tersine yorgunluk, halsizlik ve isteksizlik anlamına geliyor. Bu durum 'bahar yorgunluğu' olarak adlandırılıyor ve genellikle uzun süreli olmasa da günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor.
Bazıları "Su içsem yarıyor" derken bazıları da hiçbir şekilde çaba sarf etmeden fit kalmayı başarıyor. Peki bunun sırrı ne?
Uzmanlar, mantığa aykırı görünse de çorap giymenin vücut ısısını düşürerek uykuyu destekleyebileceğini söylüyor. Çorap giyince ayaklarımız ısınıyor nasıl vücut ısımızı düşürüyor ki diye düşünebilirsiniz. Nasıl oluyor da yatarken çorap giymek uykuyu destekliyor? Gelin bu konunun bilimsel nedenlerine bir göz atalım.
Kalorisi ve yağı düşük, ancak vitamin ve minerallerle dolu olan mantarlar, sadece mutfakta değil, sağlığımızda da önemli bir yer edinmeye aday. Klinik beslenme uzmanlarına göre, mantarların sağladığı faydalar hem bağışıklık sisteminden beyin sağlığına kadar uzanıyor hem de sofralara zengin bir lezzet katıyor. Peki, hangi mantarlar sağlımıza daha çok etkili? Beyin sağlığına nasıl iyi geliyorlar? Mantarları nasıl tüketmek gerekiyor? İşte tüm bu soruların cevapları ve uzman görüşleri…
ABD'de beslenme alanında araştırmalarıyla tanınan Dr. John Scharffenberg, çalışmaları kadar yaşıyla da gündeme geliyor. Scharffenberg, bir asrı devirmesinin 7 sırrı olduğunu söylüyor.
Acı, evrensel deneyimlerden biri... Herkes acı hisseder ancak tüm acılar eşit yaratılmamıştır. Bazı acılar geçici rahatsızlıklar olsa da diğerleri o kadar yoğundur ki hayatınızı tamamen rayından çıkarabilir. Şu sıralar Kanada'daki McGill Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının araştırmaları sayesinde, hangi fiziksel acıların listelerin başında geldiğine dair daha net bir fikrimiz var ve sonuçlar sizi şaşırtabilir.
Plastik ürünlerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, son yıllarda artan bilimsel çalışmalarla daha iyi anlaşılıyor. Özellikle plastiklerde bulunan Bisfenol A (BPA), ftalatlar ve Polivinil Klorür (PVC) gibi zararlı maddeler bu konuda dikkat çekiyor. Dünya genelinde yıllık yaklaşık 400 milyon ton plastik üretiliyor. Bu miktarın, on milyondan fazla çöp kamyonunun taşıdığı yüke denk geldiği düşünülürse sağlık açısından oluşabilecek risklerin de yüksek olduğunu söylemek mümkün.
Demir eksikliği fark edilmeden ilerleyebilir ve halsizlik, yorgunluk, unutkanlık gibi sorunlara yol açabilir. Uzmanlar, özellikle kadınların, vejetaryen bireylerin ve sindirim sistemi problemi yaşayan kişilerin daha fazla risk altında olduğunu vurguluyor. Doğru beslenme ve tedavi yöntemleri ile bu eksikliğin önüne geçmek mümkün!
Sizce havlulardaki bu çizgiler sadece görüntü için mi? Yanıtı şaşırtacak...
Bahar aylarında doğanın yenilenmesi insanın içini açarken, alerjik bünyeye sahip çocuklar ve yetişkinler içinse kabusa dönüşebiliyor. Zira havada yoğun şekilde uçuşan polenler gözlerde kaşıntı ve sulanma, burun tıkanıklığı, art arda hapşırık ve öksürük gibi alerjik reaksiyonları tetikleyerek yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürüyor.
Yerinizden bile kalkmadan 1 saat yürüyüş yapmış kadar enerji harcayabileceğinizi biliyor musunuz? Nasıl mı? İşte cevabı...
İstanbul'da yaşanan deprem, vatandaşları bir kez daha aynı korkuyla yüzleştirdi. Depremin ardından, iç mekân güvenliği ve mobilya seçimi konuları yeniden gündeme geldi. Özel bir üniversitede iç mekan tasarımı program başkanı olarak görev yapan Nermin Azizzade Jular, deprem anında güvenliği sağlayacak mobilya seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli faktörleri paylaştı.
İstanbul’da 23 Nisan günü meydana gelen deprem, yalnızca binaları değil bireylerin ruh sağlığını da sarstı. Depremin ardından İstanbul genelinde birçok kişi panik atak, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve travmaya bağlı düşmeler gibi nedenlerle sağlık kurumlarına başvurdu. Uzmanlar, depremin sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik etkileriyle de mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.
Sürekli deprem oluyor hissi, son dönemde İstanbul'da meydana gelen artçı depremlerin akabinde sıkça dile getirilen bir şikayet oldu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan İstanbul depremi, Türkiye'nin deprem gerçeğini bir kez daha acı bir şekilde hatırlattı. Bu doğal afet durumu; sadece fiziki hasarlara yol açmakla kalmayıp, ruhsal dünyamızda da derin sarsıntılara neden oluyor. Deprem sonrası pek çok kişi "hayalet deprem algısı", aksiyete ve panik atak gibi sorunlarla karşı karşıya kalırken, nöroteknoloji alanındaki yenilikler bu zorlu süreçte umut ışığı oluyor. Peki, sürekli deprem oluyor gibi sallanmak ve hissetmek neden oluyor? İşte uzmanından önemli açıklamalar...