Bilim insanları soğuk terapisinin işe yarayıp yaramadığını araştırıyor. İşte yanıtlar...
Sırtına giren ilk ağrıyı hissettiğinde doğumun üzerinden 3 ay geçmişti. Başta zorlanmaya bağlı kas ağrısı gibiydi ancak sonrasında ortaya çıkan gerçek uzmanları bile şaşırttı.
Van'ın Erciş ilçesinde 2 cüce karga, inekten kopardıkları tüylerle evin bacasına yuva yaptı. İneğin sahibi Seyfullah Kasımoğlu yaşananları cep telefonuyla görüntüledi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Durmuş, kargaların yuvalarını, üreme döneminde taşıdıkları yumuşak materyallerle, genellikle de büyükbaş ve küçükbaşların sırtlarında ya da dökülmüş olan tüylerinden yaptıklarını ve yuvalarını bu şekilde daha konforlu hale getirdiklerini söyledi.
Bağırsak kanseri konusunda güncel bir araştırma, hastalığı tetikleyen risk faktörlerinin doğumda bile ortaya çıkabildiğini gösteriyor.
Sakalların potansiyel hastalık taşıyıcısı olduğu düşüncesi yaklaşık 60 yıl öncesine dayanıyor. 1967 yılında yapılan bir çalışmada, mikrobiyolog Manuel S. Barbeito ve meslektaşları katılımcıların sakallarına bakteri püskürtmüş ve bakterilerin su ve sabunla yıkandıktan sonra da kaldığını tespit etmişlerdi.
Seyahat yazıları ve videolarıyla tanınan ABD'li sosyal medya fenomeni, yolculukları sırasında aldığı kiloları 1 yılda vermesinin sırrını anlattı.
Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması anlamına gelen reflü, hastalarda; yutma zorluğu, göğüs ağrısı, yemek borusunda takılma ve yanma hissi, ağrılı yutma, seyrek olarak bulantı, kronik öksürük, seste kabalaşma vb şikayetlere neden oluyor. Modern çağın stresli ve yoğun temposunda, sağlıksız beslenme ve yanlış yaşam alışkanlıklarının da etkisiyle reflü hastalığı hızla yaygınlaşıyor.
Çin’in kuzey kesimlerinde yaşayan ve kargo gemileri ile sahil kentlerine yayılan kahverengi sıçan (Rattus norvegicus), ocak ayında Diyarbakır’da DHA muhabiri Selim Kaya tarafından bir gölette görüntülendi
Bir ay boyunca tavuk ve balık etini bırakıp sadece kırmızı et yedi, kendisini de şaşırtan sonuçları paylaştı.
Adını belki de ilk defa duyacağınız NiMe diyetinin etkileri araştırmacıları bile şaşırttı.
Onlar tam 25 yıl boyunca Hollywood'un örnek gösterilen evliliklerinden birinin kahramanı olarak bilindi...Dünyaya gelen iki çocuklarıyla öyle etkileyici bir mutluluk tablosu çiziyorlardı ki bu durum sanki hiç değişmeyecek gibi bir izlenim yaratmışlardı.
ABD'de Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’nde (UMMC) gerçekleştirilen çığır açıcı bir ameliyat, 19 yaşındaki Karla Flores’in hayatını kurtardı. Göz çukurundan girilerek omuriliği saran ölümcül tümörlerin çıkarıldığı bu operasyon, tıp dünyasında bir ilk olarak kayıtlara geçti.
Hamilelik sürecinde bağışıklık sistemi doğal olarak baskılandığı için grip ve soğuk algınlığından idrar yolu enfeksiyonlarına dek birçok hastalık anne adaylarını daha fazla tehdit ediyor. Bu nedenle bağışıklığın güçlenmesi için bazı önlemler almak her zamankinden daha fazla önem taşıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı piyano bölümü öğrencisi Can Bali, dünyanın en önemli müzik okullarından London College of Music'te (LCM) eğitim görmeye hak kazandı. Sahne aldığı etkinlik ve konserlerdeki performansı ile göz dolduran Can Bali, zorlu hazırlık sürecinin ardından elde ettiği başarıyla uluslararası düzeyde bir sanatçı olmanın hayaliyle çalışmalarını sürdürüyor.
Yumurtalık ilçesindeki Ayas Belediye Plajı, 2025 yılı Mavi Bayrak ödülleri kapsamında Türkiye’de listeye giren Adana’nın tek plajı oldu.
Sivas’ta bir çiftçi, babasının deve kuşu besleme hayalini gerçekleştirdi. Sivas’ta ilki yapmak istediğini söyleyen çiftçi, "Bayağı şaşıran oluyor çünkü Sivas’ta görmedikleri bir şey" dedi.
Ağızdaki bakteriler son dönemde sağlığa olan faydalarıyla öne çıkıyor.
Sabahları bir fincan—ya da belki dört fincan—kahve içmeden kendine gelemeyenlerdensiniz… Tadı, taze çekilmiş çekirdeklerin kokusu ve elbette kafeinin verdiği enerjiyle kahve, birçok kişi için günün vazgeçilmez bir parçası. Ancak tıpkı diğer güzel şeyler gibi, kahve de sık sık yanlış anlaşılır. Üstelik bu yanlışlar, zamanla neredeyse birer efsaneye dönüşmüş durumda. Bilim ne diyor, gelin birlikte bakalım.