Fazla kilolarıyla başı dertte olmayan, kilo vermek istemeyen neredeyse yok. Ancak kilo vermek yetmiyor, verilen kiloyu kalıcı hale getirmek de önemli. İşte bunu moda diyetlere başvurmadan, ilaç ya da iğne kullanmadan yapmayı başaran Brittany'nin hikayesi...
Avokado vitaminler, mineraller ve lif açısından son derece zengindir. Vitamin C, E, K ve B6, folat, niasin, pantotenik asit, magnezyum ve potasyum avokadoda bolca bulunur. Aynı zamanda lutein ve beta-karoten gibi antioksidan pigmentler içerir. Avokadonun %70’e yakını tekli doymamış “iyi” yağlardan oluşur ve orta boy bir avokado yaklaşık 10 gram lif sağlar. Bu zengin içerik ile tam bir ‘süper besin’ olarak anılıyor, mutfakta tatlı-tuzlu her tarifte yer alıyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, avokadonun bilimsel araştırmalarla desteklenen 10 faydasını anlattı.
Piyasa raflarında yer alan süt ve yoğurtların gerçekten doğal olup olmadığı ve en büyük endişelerinden biri. Süte yapılan hilelerin laboratuvar testleriyle tespit edildiğini ifade eden uzmanlar, fakat süt ve süt ürünlerinde yapılan taklit ya da tağşişin tat, yoğunluk, renk gibi basit fiziksel testler yapılarak anlaşılabildiğini söylüyor.
Yıllardır cilt kanseriyle savaşan televizyon yıldızının beyin tümörü açıklaması endişe yarattı. Araştırmalar, bu iki hastalık arasında güçlü bir bağ olduğunu gösteriyor. Peki nasıl oluyor? İşte ayrıntılar...
Mutfaklarımızın vazgeçilmezi baklagiller, son dönemde yararlarıyla tüm dünyada popüler oldu. Farklı baklagil türleri farklı kalori ve besin değeri içerikleriyle öne çıkıyor. Peki hangi baklagil, hangi besinden zengin? En sağlıklı türler hangileri?
Brezilya'da, lüks otomonil Ferrari bayisi çalışanı aşırı hız nedeniyle kullandığı aracın kontrolünü kaybetti. 20 milyon TL fiyatındaki araç ile eve çarptı.
HMPV’nin yeni bir salgın endişesine yol açtığını belirten uzmanlar, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarıyla benzer belirtiler gösterdiğini söylüyor.
Spor yapmayı seven influencer Dr. Sermed Mezher, kaslarının güçlü ve belirgin kalmasını sağlayan için, aynı zamanda uzun ve yorucu mesailer boyunca kendisine yeterli enerjiyi sağlayan sıra dışı diyetini açıkladı. Mezher, uzun zamandır günde sekiz yumurta olmak üzere haftada toplam 56 yumurta tüketiyor.
‘Kendimi tükenmiş hissediyorum’, ‘çok yorgunum’, ‘çalışmak istemiyorum, yataktan kalkmak bile çok zor geliyor’, ‘herkesi geride bırakıp kaçmak istiyorum’… Bu ve benzeri şikayetlerden yakınanların sayısı günümüzde hızla artıyor.
Limon yemek, limon suyu içmek tansiyonu düşürüyor mu? Uzmanı tüm detayları anlattı...
Son araştırmalar, insan duygularının sadece zihinsel değil, aynı zamanda fiziksel bir boyuta sahip olduğunu ortaya koydu. Katılımcıların duyguları, bedenlerinde farklı alanlarda hissedilirken, 14 yaygın duygu için belirgin tepkiler haritalandı.
Son yıllarda, sosyal medya platformlarında, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ve kaygı gibi mental sağlık sorunlarına yönelik doğal çözüm arayışları arttı. Bu bağlamda bacopa bitkisi, düşük maliyetli bir bitkisel takviye olarak öne çıkıyor ve beyin fonksiyonlarını geliştirme potansiyeli ile dikkat çekiyor. Peki araştırmalar bacopa bitkisi hakkında tam olarak neler söylüyor? Bu bitki genellikle hangi yöntemlerle tüketiliyor? İşte detaylar...
Kış aylarında pek çok hastalığın görülme oranı artış göstermektedir. Mevsimsel değişimler sonucu zayıf düşen bağışıklık sistemini güçlendirecek önlemler almak, kışın sağlıklı kalmanın en önemli yollarından biridir. Kış aylarında çocuklar, yaşlılar ve gebelerin yanı sıra kalp, tansiyon, şeker, karaciğer ve böbrek hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları olanların; soğuk algınlığı, grip, sinüzit, bronşit ve zatürre gibi hastalıklara karşı daha dikkatli olmaları önemlidir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Özçelik, kış hastalıklarından korunmak için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Aşkın gözü gerçekten kör mü? Peki kafada esen kavak yellerinin sebebi ne? Bilim insanları bu soruların yanıtlarını araştırdı ve çok şaşırtıcı sonuçlara ulaştı.
Ünlü spor kulüpleri zincirinin CEO'su, yarı yaşındakiler kadar zinde ve sağlıklı olmakla övünüyor. Peki bunu nasıl başarıyor?
Zeytinyağı üstün besin değerleriyle yemeklere lezzet ve sağlık katan gıdaların başında geliyor. Günlük olarak tüketildiğinde zeytinyağı temel besin kaynaklarının alınmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda doğal bir antioksidan kaynağı. İyi bir zeytinyağı nasıl anlaşılır? Zeytinyağı seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Zeytinyağı Tadım Uzmanı Ece Er Aydın anlattı.
Birçok meyve ve sebzenin kabuğu faydalı besin maddeleri içeriyor. Ancak biz bu çok değerli kabukları çöp deyip atıyor hem gıda israfına hem de küresel ısınmanın daha da derinleşmesine neden oluyoruz. Peki çözüm ne?
Bitki çayları, binlerce yıldır sağlık için tüketilir. Birçok sağlık sorununun tedavisinde ve önlenmesinde etkili olmuştur. Tabii doğru miktarlarda ve uzman tavsiyelerine uyarak tüketildiği sürece.