Yaz günlerinin eşiğinde

KIŞ turizmi imkanlarımızı Erzurum’daki olimpiyatlarla dünyaya duyurduğumuz güzel bir kış mevsiminin ardından yaz tatili için planların yapıldığı, erken rezervasyon seçeneklerinin son günlerini değerlendirme aşamasına geldik.

TÜROFED’in desteklediği EMITT Fuarı ile başlayan tanıtım dönemi uluslararası turizm fuarları ile sona erdi. Bu dönemde yerel seçimler sırasında bizlere turizm konusunda sözler veren değerli Belediye Başkanlarımızın bu vaatlerini tutma yönünde gösterdikleri çabalara tanık olduk. Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) olarak da birlikte çalıştığımız Anadolu’daki Kalkınma Ajansları ve yerel yönetimler işbirliği halinde fuarlara isimlerini taşıdılar, gerçekten başarılı izlenimler bıraktılar. Kuruluşlarını tamamlayan ajanslarımız turizm ve tanıtma açısından gerçekten hızlı bir gelişme gösterdiler; uluslararası alanda da başarılı çalışmalar yaptılar. 20 Nisan’da Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın daveti ile Diyarbakır Turizm Platformu çalışmalarına katılacağız.

ÇAĞDAŞ İLETİŞİMİN ÖRNEĞİ

Yenimahalle Belediyesi’ne geçen hafta yaptığımız ziyaret sırasında gördüğümüz profesyonel ilgi ve çözümleyici yaklaşımları yerel yönetimlerin toplumla kurmaya başladıkları çağdaş iletişimin bir örneği olarak değerlendiriyorum. Kaynağını Turizmci Başkan Sayın Fethi Yaşar’ın olumlu yaklaşımı ve bakış açısından alan; konulara hakim ve beldenin yararına katkılar sağlamak isteyen bu çalışma anlayışının çeşitli kültürel etkinliklerle de tamamlandığını gördük. Belediye hizmetlerini yerinde sağlayan Semt Birimlerine kurslar ve kültür faaliyetleri ile de yönetişim anlayışı ile uyumlu bir nitelik kazandırılmış. Dünya Tiyatrolar Günü’ne iki temsille katkı sağlayan Belediyemizin yaptırmakta olduğu Kültür Merkezi’nin de Ankara’ya önemli katkıları olacağına inanıyoruz.

HAYMANA’DAKİ GELİŞME

Bu hafta Ankara’nın kaplıca turizmi yönünden gelişmekte olan ilçesi olan Haymana’daydım. Yıllar önce geleneksel yapısı ile tanıdığım beldede her seferinde önemli gelişmeler izliyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca belirlenen Termal Turizm Merkezleri’nden biri olan belde, bakanlığın 74 bin yatak kapasitesini içeren son tahsis listesinde de yer alıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli ilk kaplıca otelleri arasında olan Cimcime Oteli’nin ve yanındaki belediye kaplıca tesislerinin de yenilendiğini gördüm. Devre Mülklerin yanı sıra profesyonel anlamda hizmet verilen Doktorun Oteli ve yapımına başlanmak üzere olan 500 yataklı Kaplıca Oteli ile Haymana yakında bir Kaplıca Şehri (Termal Su Şehri) karakteri kazanacak.
Bu yapı Büyükşehir Belediyesi’nin teknik desteği ile hazırlanan rekreasyon amaçlı planların uygulanması, yörenin ihtiyacına cevap verebilecek bölümleri olan Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun ve en önemlisi yerel yönetimlerin destekleri ile gerçek yerini bulacak.
Dileğimiz bu yapılanmanın alt yapısı ve araçları ile ulaşım da dahil olmak üzere kaynakların doğru kullanıldığı bir çerçevede, kaplıca şehri anlayışına uygun olarak tamamlanması. Bu bağlamda yılda 200 bin kişinin geldiği yörenin geleneksel anlamda konuklarla yaşamaya alışmış halkını ve başarılı çalışmalar yapan belediyeyi gelişimin güvenceleri olarak kabul ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları