ÇOCUK BESLENMESİ Bu hatalar çocukların sağlıklı beslenmesini engelliyor
ÇOCUK BESLENMESİ Pandemide evde kalan çocuklar için beslenmede nelere dikkat edilmeli?
ÇOCUK BESLENMESİ Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için püf noktaları
ÇOCUK BESLENMESİ Çocuğunuzun sağlıklı beslenmesini sağlamak için 8 ipucu
ÇOCUK BESLENMESİ Çocuğunuz yemek seçiyorsa dikkat! Yemeyi kolaylaştıracak adımlar...
ÇOCUK BESLENMESİ Hepsi birbirinden faydalı! Çocukların beslenmesinde bu meyvelere de yer verilmeli
Çocukların beslenme çantasında bu besinlere yer verin… Sağlıksız atıştırmalıklar hafızayı da olumsuz etkiliyor!
Zamanının çoğu okulda geçiren çocukların enerji, protein, vitamin ve mineral ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirten uzmanlar, gelişme çağındaki çocukların ve ergenlerin enerji ihtiyaçlarının yüksek olduğunu belirtiyor.
Hazır sosların sık tüketimi birçok soruna neden olabiliyor! Özellikle çocuklarda...
Hazır sosların çoğunlukla yağ ve tuz içeriklerinin yüksek olduğuna dikkat çeken uzmanlar, zararlı kanserojen maddeler de içerebildiklerini söylüyor.
Düzenli Omega-3 alan çocukların zeka testleri yüksek çıktı
Çocuklar için doktorların en çok önerdiği gıda takviyelerinin başında balık yağları geliyor. Peki neden balık yağı bu kadar önemli? Çocuğunuzun gelişimi için nasıl faydaları var? Bu soruları yanıtlayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Aydemir, bir yaşından itibaren önerilen sıvı balık yağlarını düzenli kullanmanın çocukların sağlıklı gelişimi üzerine faydaları hakkında bilgiler verdi.
Tekne orucu nasıl tutulur, ne zaman açılır? Tekne orucu saati ile ilgili bilgiler
Küçük yaşta çocukları oruca alıştırmak ve Ramazanın maneviyatını hissetmelerini sağlamaya vesile olmak için önerilen bir alışkanlıktır. Aslı tenkiye orucuna dayanan tekne orucu normal oruca göre daha erken saatlerde açılıyor. Peki, tekne orucu nasıl tutulur, ne zaman açılır? İşte tekne orucu saati ve merak edilenler...
Besin alerjisi nedir? Besin alerjisi belirtileri ve tedavisi
Değişen yaşam koşulları, çevre kirliği ve genetik nedenler, çocuklarda besin alerjisi görülme sıklığını son 10 yılda iki kat artırdı. Öyle ki besin alerjisi her 100 bebekten 6’sında görülen bir sorun haline geldi. Peki besin alerjisi nedir? Besin alerjisi belirtileri ve tedavisi...
Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir, nasıl tüketilmeli? İşte bıldırcın yumurtasının sağlığa yararları
Bıldırcın yumurtası, diğer yumurtalardan daha fazla proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeriyor. Grip, bronşit gibi hastalıklara iyi gelmesinin yanı sıra çocukların bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir, nasıl tüketilmeli? İşte bıldırcın yumurtasının sağlığa yararları...
Çocuklar için tehlikeli olabilecek yiyecekler
Çocuğunuzun bilinen bir gıda alerjisi olmadığı sürece, konu yemek olduğunda çok az yiyecek masanın dışında kalır. Ebeveynler çocuklarının hemen her şeyi yemesini ister. Ancak bazı yiyecekler her ne kadar sağlıklı olsalar da çocuklarda boğulmaya sebep olabileceğinden tehlikeli olabilir.
Çocukların sağlıklı atıştırmalıklar tüketmesi için ipuçları
Çocuklar yatmadan önce buzdolabına gidip bir şeyler atıştırmak isteyebilir. Hatta uyuduktan birkaç saat sonra bile açlık hissedip yanınıza gelebilirler. Özellikle de yemekten sonra doğan bu isteği sağlıklı atıştırmalıklarla bastırmak çok önemlidir. Bu atıştırmalıklar çocuğunuzun gece boyunca deliksiz uyumasına yardımcı olabilir.
Çocukların yiyeceklerini renklendirmenin 5 doğal yolu
Çocuklar için yemek yemek her zaman sıkıcı olmak zorunda değil… Beslenme alışkanlıklarını renkli tabaklar hazırlayarak değiştirebilir, öğünlerini daha canlı ve iştah açıcı hale getirebilirsiniz. Üstelik bunu yaparken gıda boyası kullanmanız da gerekmiyor.
Bu hatalar çocukların sağlıklı beslenmesini engelliyor
Ebeveynler doğal olarak çocuklarının sağlığı ve yeme alışkanlıkları ile ilgilenirler. Ancak bazen yanlış yaklaşımı benimsiyor olabilirler. İşte birçok ebeveynin yaptığı ve çocukları üzerinde olumsuz etkileri olabilecek beslenme alışkanlıkları…