Paylaş
Yayınlandığı akşamdan bu yana rating zirvesini kaptırmayan, alımıyla, çalımıyla, tartışması, kavgası, gürültüsüyle herkesin diline dolanan ve hatta yarışmaların yapıldığı adaya şirketlerin basın ve gezi turları düzenlediği büyük bir prodüksiyondan bahsediyorum. Düşünsenize ‘son dakika’ olaylarında ve hatta kritik seçim gecelerinde dahi izlenme oranlarına bakılınca üst sıralarda olmayı başaran bir program bu. Evet çok para harcanıyor ama çok da kazandırıyor. Hem Acun Ilıcalı’ya kazandırıyor hem de ekibin konakladığı, orada yaşamını sürdürdüğü yarışma bölgesine. Prodüksiyon ekibiyle beraber neredeyse beş yüz kişilik canavar gibi bir ekip ve bu topluluğun aylarca oluşturduğu ekonomi. Gerçekten büyük katkıları olmuş yöre halkının ve esnafının kalkınmasında. Eminim ki izlendiği sürece yani ratinglerde “1” olduğu sürece Survivor yapılmaya devam edecek. Kimileri eleştirecek, yerden yere vuracak ya da övüp, yere göğe sığdıramayacak ama izleyici bu gidişle daha uzun yıllar Survivor’a kilitlenip kalacak. Gerçek başarı nedir diye sorsalar işte budur derim.
Mühendis bal arıları
Bugün 23 Haziran Uluslararası Kadın Mühendisler Günü’ymüş. İnanın haberim yoktu. Eminim birçoğunuzun da öyle. Yıllardır erkek işi olarak bilinen mühendislik! Ve günümüz Türkiye’sinde kimi kadınlarımıza reva görülen cahillik ürünü davranışlar! Cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için yapılan çabalar son derece önemli elbette. İşte onlardan biri de “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesi. İşbirliğinin üç bacağı bulunuyor; Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ford Otosan. Bu sosyal sorumluluk projesi sayesinde, sadece bu eğitim-öğretim yılında 64 ilde 8.386 ‘sı kız olmak üzere, 14 bine yakın öğrenciye ulaşmayı başardılar. Amaç Türk Sanayisi’ne daha fazla kadın mühendis kazandırmak. Gerçekten takdire şayan. 2 yıl sürecek bu proje sayesinde hem kadın istihdamına katkıda bulunarak sanayide kadın çalışan sayısı artırılacak, hem de eğitim alanında ve meslek seçiminde kadın ve erkekler için fırsat eşitliğinin önemine dair farkındalık gelişecek. Ha bir de mühendislik mesleğini seçen kız öğrenci oranı artırılacak ki sanayi hamlelerimiz için ümit vaat edici, çok iyi haber bu. Böylesi örnek alınacak projelere sonuna kadar destek vermek boynumuzun borcudur.
İyi bayramlar dünya
İşte bir bayramı görmek daha nasip oldu ne güzel ki. Dünyanın hali bir yana, İslam coğrafyasının düştüğü duruma şöyle bir bakınca bile, daha kaç bayramın geçmesi gerekecek acaba kardeşçe yaşayabilmek için diye sormadan edemiyoruz. Arap Yarımadası’nda yaşananlar, Katar’ın durumu, İran’a yönelik tedbirler, Suriye’de gelinen nokta.. Daha sayılacak yüzlerce sorun. Bu saydıklarımın hepsi Müslüman ülkeler. Batının yaptıkları, doğunun ettikleri sorgulanır elbette ama mühim olan kendi içimizdeki dirlik-düzeni sağlamak değil midir? Umarım ki bu coğrafyalarda sağduyu hakim olur ve kutsal kitabımızın emrettiği gibi iyiliğe, güzelliğe elbirliğiyle ulaşırız. Bu vesileyle Ramazan Bayramımız’ın mübarek, Şeker Bayramımız’ın kutlu olmasını dilerim.
Hep birlikte nice nice güzel bayramlara dostlar.
Paylaş