Paylaş
Tavla turnuvaları
AK Parti’nin tavladaki en iddialı isimleri arasında yer alan Çetinkaya ile tavla oynamak peşinen yenilmeyi de kabul etmek anlamına geliyor. Partisinde “tavlanın efsane ismi” olarak sayılan Çetinkaya, AK Parti’den arkadaşlarıyla Meclis’teki Tepe Kafeterya’da buluşup tavla turnuvaları da yapıyor.
Bileği bükülmüyor
Keyifli geçen bu turnuvaları Çetinkaya’nın yakın arkadaşı olan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in de zaman zaman izlediği biliniyor. Çetinkaya’yı tavlada yenebilen çıkar mı bilinmez ama onun bileğini bükemeyenlerin sayısının bir hayli fazla olduğu kesin.
İktidarla değişen “kulis” mekanları
ANKARA’da iktidarlarla birlikte en hızlı değişen şey siyasetçilerin uğradığı mekanlardır. Buna en güzel örnek de AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte Diyarbakırlı Tavacı Recep Usta’nın Ankara’ya adım atmasıdır.
Recep Usta kulisleri
Tavacı Recep’in 2002’de Ankara’da ilk şubesini açmasıyla siyasetçilerin adresi de netleşti. Başta hükümet kanadı olmak üzere artık, siyasetçiler ve üst düzey bürokratlar, Ankara’da Tavacı Recep’te buluşuyor. Doğal olarak siyasetçiler de kulisleri burada yapıyor.
Tam burada Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in ismini de anmak gerekiyor. Eker, bürokratların vazgeçilmez durağı haline gelen Tavacı Recep Usta’nın müdavimi olarak hemşehrisine desteğini gösteriyor. Siyasetçiler ve bürokratlar, Tavacı Recep’te deyim yerindeyse damak çatlatan yemekleri tadarken, bürokrasi koridorlarında konuşulanlar da yemek masalarından yankılanıyor.
Orada bir şehir var Ankara’ya çok yakın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geride kalan referandum süresince 70 ili ziyaret etti. Daha çok referandum günü yaşadığı “talihsizlik” konuşulsa da, yaz sıcağında Türkiye’yi köşe bucak dolaştı.
Dikkat çeken ayrıntı
CHP Genel Merkezi, bu gezileri her gün kamuoyuna duyurdu. Dört gün önce de herkesin merakla beklediği referandum noktalandı. Bende 12 Eylül gecesi bir taraftan sonuçları takip ederken, bir taraftan da CHP’nin internet sitesinde yayınlanan Kılıçdaroğlu’nun “gezi haritasını” inceledim. Tam bu sırada kahverengi ve beyaz renklerden oluşan Türkiye haritasında ilginç bir ayrıntı gözüme takıldı.
CHP neden gitmedi
Kılıçdaroğlu, haritaya göre Ankara’ya sadece bir saat uzaklıkta bulunan Çankırı’yı ziyaret etmemişti. ”Kılıçdaroğlu Çankırı’ya neden gitmedi?” sorusu aklıma gelse de daha sonra eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da bu kente hiç uğramadığını öğrendim. Belki özel bir nedeni yoktur ama, Kılıçdaroğlu’nun Çankırı’ya neden gitmediğini sonuçların netleşmesiyle anladım. Referanduma yüzde 84’lük rekor bir katılım sağlayan Çankırı, anayasa paketine de yüzde 77 ile “evet” dedi. Belki de gezi haritasında bir “ada” gibi görünen Çankırı, “unutulmasının” acısını CHP’den, anayasa paketine “evet” diyerek çıkardı.
Ankara’nın yanıbaşı
Referandum sürecinde 36 bin kilometre yol kateden Kılıçdaroğlu, acaba Ankara’ya sadece 131 kilometre uzaklıktaki Çankırı’ya gidemez miydi? Ya da şöyle mi sormalıyım: CHP kurmayları, Ankara’nın yanıbaşındaki Çankırı’yı gezi programına dahil etmeyi mi unuttu?
Paylaş