Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Bu hafta mutfaktayız!

Evin alanından aldığı pay ne kadar genişlerse genişlesin dolap içlerinin ve tezgâh üstlerinin hiçbir zaman yeterli gelmediği mutfaklar için yaratıcı ve fonksiyonel hamleler...

Haberin Devamı

Her raf faydalıdır!

Mutfakta raflar birçok konuda imdadınıza yetişir. Rafları gerek depolama gerekse sergileme alanı olarak kullanabilirsiniz. Kullanım alanınıza göre rafların ebatını ve aralıklarını planlamalısınız.
Rafları yerleştirirken çok alçağa yerleştirmemeye özen gösterin, başınızı çarpabilirsiniz.

Kapak değişimi

Bazen sadece kapakları değiştirmek mutfağın havasını yeniler. Kapakları duvar kâğıdıyla kaplayabilir ya da istediğiniz renklerde boyayabilirsiniz. Kapak niyetine şık bir kumaşı perde olarak kullanmak da bir alternatif.

Aksesuarlara önem verin

Renkli ve eğlenceli aksesuarlar kullanın. Rengârenk saat, aydınlatma elemanları ve tabureler, üzerinde kahve, cupcake, çaydanlık gibi resimler bulunan minik tablolar…
Tüm bunlar keyifli ve sıcak bir ortam yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Adaya kaçış

Yeriniz müsaitse ada mutfaklar depolama sorunu için şık bir çözüm. Tezgâhınız yeterli değilse bu üniteyi tezgâh olarak kullanmanız da mümkün. Çalışma alanınız çoğalır, rahatlar. Alan büyükse ada birimi geniş tutulup, pişirme bölümünün yanına bir yemek masası konabilir.

İşin başı organizasyon

Doğru organize edilmiş bir mutfak, çalışırken zorlanmayacağınız, aradığınızı bulacağınız ve yemek yapmaktan keyif alacağınız özellikleri taşımalı. Bunun için bir uzmanın yardımıyla her detayı incelikle kurgulamanız gerekiyor.

Renk enjeksiyonu

Enerjik mutfağın yolu renkten geçer. Raf ve dolapları sevdiğiniz bir renge boyayarak enerjik bir mutfağa kavuşabilirsiniz. Aksesuar ve mutfak gereçlerini de ona uyumlu renklerde seçin.

İşlevsel ilaveler

Tekerlekli bir meyve ve sebzelik ilave depolama alanı olarak iyi bir çözüm. Tezgâh arasına yerleştireceğiniz boru askı sayesinde de birçok gerecinizin saklama sorununu çözebilirsiniz.

Mini seralar

Saklama kaplarını farklı amaçlarla da kullanabilirsiniz. Örneğin fesleğen, nane, maydanoz gibi yemeklerde sık kullanacağınız bitkileri bu saklama kapları içinde mutfağınızda yetiştirin.

Yazarın Tüm Yazıları