Paylaş
Tam ‘Partiler anlaşacak, seçim öne alınacak’ derken, uzlaşan iki partide yaşanan firelerle süreç tıkandı.
Şimdi yeni bir yol aranırken bu kez de ‘Bütünşehir Yasası’ olarak bilinen yeni düzenleme tartışılıyor.
Yeni yasayı geçtiğimiz günlerde Ankara Hürriyet’te uzun uzadıya günlerde irdelemiştik.
Seçimlerin öne alınmasını ve yeni düzenlemeyi bu günlük bir yana bırakıp, havada uçuşan anketler ve adaylara bir bakalım.
Çok bilinmeyenli denklem
Ankara’da AK Parti cephesinde Melih Gökçek yeniden aday olmak istediğini defalarca söyledi. Anketlerin genelinde Gökçek önde görünse de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ismi -her ne kadar kendisi siyaseti bırakacağını açıklasa da- dillendiriliyor.
Gökçek aday olur mu olmaz mı, değişkenleri sıralasak ve tartışmaya başlasak günlerimizi alır.
MHP’de ise 4 Kasım’daki kongreye kilitlenen Mansur Yavaş ve Turgut Altınok denklemi malum.
Yüzde 30 bandında tıkanıyor
Gelelim CHP’ye...
Parti içinde ‘tuhaf’ bir Ankara çekişmesi olduğu iddiaları gün geçtikçe güçleniyor.
Özellikle Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan ve Levent Gök’ün ismi öne çıkarılmaya çalışılıyor.
Profil olarak, bu iki isimle de CHP’nin işi zor. Genel siyasette etkin bir süreç geçiren Tarhan da Gök de yerelde ne kadar tutar, tartışılır.
CHP aslına bakarsanız, Ankara’da cepte ‘yüzde 30’ gibi büyük bir avantajla ‘oyuna’ başlıyor. Ama o bantta tıkanıp kalıyor.
Ilımlı sağ ve milliyetçi unsurlar
Yeni yasayla taşradan gelecek nüfusu da göz önüne alırsak, CHP’nin adayının ‘ılımlı sağ oyları’ alabilecek, ‘milliyetçi unsurları’ barındıran bir isim olması şart.
Aksi takdirde önümüzdeki seçimde Ankara’da CHP’nin alacağı oy oranını haftalar öncesinden tahmin etmek zor olmayacak
Bir acayip kavga
ANKARA genelinde ilçe belediyelerinin bütçeleri görüşülüyor. Bazılarında ‘masum’ tartışmalar yaşanıyor, bazılarında ise tartışma kavgaya dönüşüyor. Keçiören Belediyesi’nin bütçe görüşmelerinde iki meclis üyesi arasında yumruklaşmaya kadar varan bir olayın yaşandığı konuşuluyor.
İşin ilginç tarafı ise kavga eden iki ismin de CHP’li olması.
Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ayhan Öndemir, 1989 yılında CHP yönetimindeki Keçiören Belediyesi’nin yaptığı projelerin bugün dahi gerçekleştirilemediğini ifade ederek, konuyla ilgili detaylı bilgi vermesi için Büyükşehir ve Keçiören Belediye Meclis Üyesi olan Mehmet Yurtsever’i kürsüye davet etmiş. (Yurtsever 1989’da da meclis üyesiydi.)
İstifa dilekçesini verdi
Yurtsever, ‘o günleri’ anlatmayınca, Meclis sonrası, CHP grubunda ikili arasında tartışma başlamış. Karşılıklı ağır sözlerin ardından, tartışma kavgaya dönüşmüş ve araya meclis üyeleri zorlukla girebilmiş.
Ertesi gün devam eden bütçe görüşmelerinde ise Ayhan Öndemir hem CHP’den hem de meclis üyeliğinden istifasını Meclis’e sunmuş. Ancak önce Meclis Başkanı İsmail Özdemir ardında da CHP’liler Öndemir’in istifa etmeden yeniden düşünmesi tavsiyesinde bulunmuş. Tavsiyeye uyan Öndemir de istifadan vazgeçmiş.
Paylaş