Paylaş
Ankara Hürriyet’in birbirinden başarılı muhabirleri Oğuz Demir, Gamze Kolcu, Ender Baykuş ve Mert Gökhan Koç’tan oluşan ‘Şehrin 4 Atılısı’ ekibi son bir haftada Başkentlilerin ihbar yağmuruna yılmadan yetişti.
Ve birbirinden önemli kent sorunlarının gazetemize taşınmasını sağladı.
Bu sorunlardan birisi vardı ki, Türkiye’nin en çok tıklanan internet sitesi olan hurriyet.com.tr’de saatlerce kaldı. On binlerce tık aldı.
Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için kaldırımlara çekilen sarı şeritlerin üzerinde, araçların park etmemesi için kullanılan mantarlardan, elektrik direklerine ne ararsanız vardı.
Zaten hurriyet.com.tr’nin kullandığı, ‘Bunu yapanın kendisi engelli’ başlığı tabloyu en doğru şekilde özetledi.
Yaptığı başarılı işlerle şehrin gündemini ulusal gündeme taşıyan Ankara Hürriyet, kent haberciliğini bir adım ileriye götürecek ‘Şehrin 4 Atlısı’ projesine müthiş bir başlangıç yaptı.
Pazartesi ve Cumartesi günleri ‘Şehrin 4 Atlısı’ izlemeye devam edin...
Afişlerin dayanılmaz hafifliği
20 Mart 2012’de Başkent Fısıltıları’nda ‘Kendini değil hizmeti anlat’ başlıklı bir yazı yazmıştım.
Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzalı genelgesinin önemini anlatmıştım. Genelgenin en can alıcı maddeleri şöyledi:
* Yol ve kaldırım yapımı, asfalt yenilenmesi ve çevre düzenlenmesi gibi rutin hizmetler için tanıtım yapmak yerine bilgilendirme gereken hizmetler belirlenerek bu hizmetler için tanıtım yapılacaktır.
* Yapılacak tanıtım faaliyetlerinde kişiler değil hizmet ve faaliyetler ön plana çıkarılacaktır.
* Genelge hükümleri tüm belediyelerce hassasiyetle uygulanacak. Genelgenin uygulanmasında gerekli gözetim ve denetim Valilikler ve Bakanlık denetim elemanlarınca gerçekleştirilecektir.
Bu genelge Türkiye’nin tamamında nasıl uygulandı bilmiyorum ama Başkent Ankara’da uygulanamadığına göre ülke genelinde de uygulanabilme ihtimali ne kadardır, sizlerin değerlendirmesine bırakıyorum.
BELEDİYECİLİĞİN ÖZÜNDE TANITIM VAR
Bunu neden hatırlatma gereği duydum.
Önceki gün Hürriyet’in manşetinde Danıştay’ın tüm belediye başkanlarını ilgilendiren kararı yer alıyordu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın kentin dört bir tarafına astırdığı afişlerde ‘kişisel reklam yaptığı’ ve ‘belediye bütçesini zarar uğrattığı’ iddiasıyla açılan bir davayla ilgili Danıştay, Yerel mahkemenin ‘belediyeciliğin özünde tanıtım vardır’ gerekçesiyle davayı reddetmesi üzerine yapılan itirazı haklı bulmuş ve davanın kabul edilip görülmesine hükmetti.
MAHKEMEYİ DİNLEYEN ÇIKAR MI
“Dava sonucunda belediye başkanlarını bağlayıcı bir karar çıkarsa ne olur?” diye düşünenler için belirteyim.
Bizim başkanlar ne yapar eder bir yolunu bulur yine kocaman fotoğraflarını sağa sola astırır.
Bağlı bulunduğu İçişleri Bakanı’nı aldırmayan mahkeme kararını mı takar...
Paylaş