KENT İÇİN YENİ UMUT

Ankara'nın en büyük eksikliği nedir diye sorsak, her kesimden farklı ses gelir.

Haberin Devamı

Eksiklikler için birbirinden farklı öneriler de sunulur.
Tüm sorunları belki çözemeyiz ama aslında rota bellidir.
Vali Alaaddin Yüksel’in geldiği günden beri ısrarla söylediği ‘ortak akıl’ yol haritamız olmalıdır.
Şehirde yıllardır Büyükşehir Belediyesi’yle, Çankaya Belediyesi’nin ve meslek odalarının kavgaları artık bıkkınlık verdi.
Kimin haklı kimin haksız olduğunu zaten vatandaş da umursamıyor artık.
Gereksiz kavgalara bu kentin harcayacak enerjisi de kalmadı.

ÇAĞRI DA KARŞILIK DA ÖNEMLİ

Böylesi bir ortamda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yıllardır çatışma yaşadığı meslek odalarına çağrısı önemlidir.
Meslek odalarının büyük bir bölümünün koşullu da olsa çağrıyı olumlu karşılaması Gökçek’in toplantı davetini anlamlı kıldı.
Hatta CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken de Ankara Hürriyet’in haberlerinin ardından telefonla arayarak bu süreci memnuniyetle izlediğini belirtti.

Haberin Devamı

KAVGA OLURSA HERKES KAYBEDER

Tarafların temkinli de olsa ılımlı tavrı sözde mi kalacak yoksa bir araya gelinecek mi, bunu zaman gösterecek.
Bir araya gelinir, uzlaşma sağlanamazsa bile ‘medeni’ bir şekilde masadan kalkılabilirse ne ala.
Aksi takdirde karşılıklı ön yargılar ve geçmiş hesaplaşmalara girilirse her iki taraf da bu işin kaybedeni olur...
NOT: Başkan Gökçek’le sohbetimizde, “Kentin belediye başkanlarıyla da toplantı yapılması gerektiğini, kendisinin ‘ortak akıl toplantılarına’ başkanları dahil edip etmeyeceğini” sordum. Çok net bir yanıtı olmasa da geçmişteki kadar mesafeli durmadığını gördüm. Önümüzdeki günlerde ilçe belediye başkanlarına da çağrı yaparsa, kimse şaşırmasın.

Yeni kanun yeni paylar

Belediye kanunda yapılması planlanan değişiklikler henüz Meclis’te görüşülmeye başlanmadan, kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Bir takım yenilikler ve ihtiyaçları karşılayan maddeler eklense de, vatandaşa düşen ‘payları’ da beraberinde getiriyor.
Kanun taslağındaki şu üç maddeye dikkat:
* İnşa tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile yol harcamalarına katılma payı alınabilir.
* Belediyelerce ve belediyelere bağlı müesseselerce kanalizasyon tesisi yapılması halinde bunlardan faydalanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile kanalizasyon harcamalarına katılma payı alınabilir.Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce beldede su tesisleri yapılması halinde dağıtımın yapıldığı saha dahilinde gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararında su tesisleri harcamalarına katılma payı alınabilir.
Yol, kanalizasyon ve su tesislerine katılma payının ‘duruma göre’ meclis kararıyla alınabileceği söyleniyor. Uygulamada adaletli davranılmazsa çok tartışma çıkarır..

Haberin Devamı

MARMARA YIKILIYOR

Atatürk Orman Çiftliği’nin tepesinde, kent silüetini bozan ve yıllardır yarım kalan Marmara Oteli’ni herkes bilir. Tamamlanacaktı, yıkılacaktı derken Marmara Oteli’yle ilgili Başbakanlığın açtığı dava sonuçlandı.
AOÇ arazisi içerisinde yeni yapılacak Başbakanlık için tüm düzenlemeler biterken, neredeyse 30 yıldır çürümeye terkedilen inşaatın kaldırılması için dava açılmıştı.
Dava sonucunda otel inşaatının yıkılmasına karar verilmiş. Sökümü yapılan Demir Kafes’ten sonra bir iyi haber daha geldi. Darısı Cumhuriyet Kulesi ve diğer kent ucubelerinin başına.d

Yazarın Tüm Yazıları