Paylaş
Geçmiş algısı bozuk olan Çankaya’daki belediyecilik hizmetleri başkanlar için de en büyük handikaptır.
Yani ne yapılırsa yapılsın ‘sicili bozuk olan’ Çankaya’daki belediyecilik hizmetlerinin zorluğunu yaşıyor Bülent Tanık ve ekibi. En zoru da ‘Çankaya çalışmıyor’ sözünü unutturabilmek, yapılanları anlatabilmektir.
HERKESİN GÖZÜ ÇANKAYA’DA
Çankaya’nın nüfus yapısına bakın. Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a, bakanlardan, yabancı misyon temsilcilerine herkes burada. Gündüz nüfusu 2 buçuk milyonun üzerinde. Buna bir de çoğu medya kuruluşunun merkezlerinin Çankaya’da olduğunu ekleyin. Herkesin bir gözü muhakkak Çankaya’da.
Belediyeler için hele ki mevzu Çankaya olunca kış ayı biraz daha ‘dert’ ayıdır. Geçtiğimiz Cumartesi Ankara Hürriyet’in manşetinde ‘Beyaz MOBESE’ başlığıyla okudunuz Çankaya’nın kar açılımını.
Valilik, MOBESE kameralarının kullanılmasına izin vermeyince, kendi MOBESE sistemini kuracağını açıkladı Tanık.
OLURSA NE ALA, OLMAZSA...
‘Kendi yapı ve tesislerimizi kamera sistemiyle donatırsak Çankaya’ya hakim oluruz. Meteoroloji verileri, araç takip sistemi ve Google görüntüleri sürekli güncellenerek, ekranlarımıza yansıtılacak. Diğer taraftan da sosyal medya üzerinden belediyemize ulaşmış anlık şikayetler değerlendirilecek’ diyerek sistemi özetledi.
Çankaya ‘Beyaz MOBESE’yi hayata geçirirse ne ala. Aksi takdirde ‘Çankaya çalışmıyor’ nakaratını duymaya hazır olmalı.
RAĞBET OLMAZSA ÜZÜLMEYİN
Hani Çankaya Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili herkesin bir fikri vardır dedik ya, bir konu daha var ki asıl onun hakkında düşüncesi olmayan yoktur.
Ankara’da bir türlü bitirilemeyen metrolar.
Çayyolu, Keçiören ve Sincan hatlarında çalışmalar devam ediyor. Kış aylarında çok zor şartlar altında inşaatlar sürerken, 1 yıldan daha az süre içerisinde Çayyolu ve Sincan hatlarının tamamlanması hedefleniyor.
Geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğimiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürü Metin Tahan uzun uzun anlatmıştı, metrolardaki son durumu. Biz de gazetemizin manşetinden ilk rayların döşenmeye başladığını duyurmuştuk.
Sohbetimizde özellikle işlek yerlerdeki metro durakları için de bir çalışmaları olduğunu söyledi Tahan.
Durakları sanat galerisine dönüştüreceklerini belirten Tahan, Ankara’ya yakışır, insanların kullanırken keyif aldıkları alanlar oluşturacaklarını söyledi.
Elbette çok çok güzel ve ince bir düşünce. Ama ilk başlarda rağbet görmezse hayal kırıklığına uğramamalılar. Zira onca yıl bekleyen Ankaralı, metroya olan özlemini giderdikten sonra sanatın ve sanatçının yanında olacaktır.
Paylaş