Paylaş
Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nde "25 dakikayı geçmeyen giriş ve çıkışlarda özel otomobillerden hiçbir şekilde ücret alınamaz" hükmü var.
Yakın bir zamana dek, AŞTİ’de yönetmelik hükmü dikkate alınmıyor, 5 dakika bekleseniz bile sizden 3 YTL otopark parası tahsil ediliyordu.
Ulaştırma Bakanlığı’nın uyarıları ve Çankaya Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’nın kararıyla fiili durum yasalara uygun hale getirildi.
Şimdi uygulama şöyle: Bekleme süreniz 25 dakikanın altındaysa sola dönüyorsunuz ve gösterilen yerde bekliyorsunuz. Sizden ücret alınmıyor.
Bekleme süreniz 25 dakikanın üstündeyse sağdaki otoparka girip, 3 YTL’den başlayan ücretleri ödüyorsunuz.
DESTEKLEMEYE MECBUR MUYUZ
Size bir yazar kasa fişi veriyorlar. Üzerinde "Keçiörengücü Spor Kulübü İktisadi İşletmeleri AŞTİ Şubesi" yazıyor.
Özeti şu: AŞTİ’de otomobilinizle 26 dakikalık bir işiniz varsa, Keçiörengücü Spor Kulübü’nü kalkındırmak zorundasınız...
Neden? Kulüp, AŞTİ’de bir şube açtı diye...
Keçiörengücü Spor Kulübü, 3. ligde oynuyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı seçildiği 1984’de, Keçiörengücü’nü, Hacettepe kulübü ile birleştirmiş, birleşme sonucu "Hacettepe" futboldan silinmişti.
Keçiörengücü Spor Kulübü’nün başkanı ise Sedat Tahiroğlu.
YAKIN İLİŞKİLER
Tahiroğlu, tanıdık bir isimle aynı idealleri paylaşıyor: AŞTİ’nin bağlı olduğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek ile.
Tahiroğlu, Osman Gökçek’in başkanlığını yaptığı Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu’nun yöneticilerinden biri. İki arkadaşın fotoğrafları www.turkiyegenclik.com adlı sitede aynı sayfada yer alıyor.
Federasyonun sloganı da şu: "Bu Gençlik Tarih Yazacak"
Sayın Sedat Tahiroğlu’na bir çağrıda bulunalım: Gelin tarih yazmaya, bu kulüp adına bizden topladığınız paraları nerelere harcadığınızı ve ödediğiniz vergileri bizimle, yani kamuoyuyla paylaşarak başlayın.
Ne de olsa "şeffaflık" günümüz işletmeciliğinin temel prensiplerinden birine dönüştü.
İnanın bunu yaparsanız "Misyonumuz" bölümünde saydığınız "Çalışkan , kültürlü eğitimli dürüst ve bilgisiyle hedefi doğrultusunda emin adımlarla yürüyen bir gençlik oluşturmak" kendiliğinden gelir...
’Herşeyi yazamadım’
"SİYASAL partilerdeki örgütlenmede, zincirin halkalarını oluşturan bir kısım aktörler, yasa maskesi altında menfaate dayalı haksız ve haysiyetsiz bir rol sergiliyorlar. Bakanlar ve milletvekilleri, il ve ilçe örgütlerine gebeler.
Onların önünde eğilmezlerse, seçilmeme riskleri vardır her zaman; ayrıca parti genel başkanlarına da tapınma noktasında bir bağlılıkları var."
Çok kişinin imzasını atacağı bu değerlendirme, "Herşeyi Yazamadım" adlı kitaptan alıntı. Etkin Kitaplar’dan çıkan kitabın yazarı ise Ahmet Çınar.
Ahmet Çınar kim mi?
Ekonominin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in özel kalem müdürü...
Terörün sıcak zamanlarında Güneydoğu’da kaymakamlık ve vali vekilliği yapmış olan Çınar, yazamayacağı başka öyküleri bir süredir Ankara’da biriktiriyor...
"Herşeyi Yazamadım" devletin ve siyasetin işleyişi konusunda çarpıcı hikayelerle dolu.Hepsi de gerçek bu hikayelerin en önemliği özelliği ise samimi ve yakın mesafeden yazılmış olmaları.
Okuyun; şaşıracaksınız.
Paylaş