Paylaş
Gerçekte kadınların en hassas bölgesi olan, boşalma ve orgazm oluşumunda merkezi öneme sahip çok önemli bir anatomik yapı daha var, o da klitoristir.
Sanılanın ve bilinenin aksine kadınların asıl cinsel organları vajinaları değil, klitorisleridir. Klitoris erkeklerdeki penisin kadınlardaki karşılığıdır. Klitoris kadınların en hassas bölgesidir. Damar ve sinirlerden oldukça zengin bir yapıdır. Yaklaşık 8 bin sinir lifi bulunur. Bu lif yoğunluğu peniste bulunanın yaklaşık iki katıdır. Vücudun başka hiçbir bölgesinde bu kadar yoğun sinir lifi yoktur.
CİNSEL EĞİTİM VERİLMİYOR
Ancak kadınların çoğu cinsel organlarının yapısını bilmiyor. Çünkü ülkemizde cinsel eğitim verilmiyor. Bu da ileride cinsel sorunların yaşanmasına yol açabiliyor. Kadınlarda en sık gördüğümüz cinsel sorunların başında boşalma ve orgazm sorunları geliyor. Aslında kadınlar kendi bedenlerini tanımadıkları, nelerden hoşlandıklarını bilmedikleri için partnerlerini de yönlendiremiyorlar ve bu yüzden de boşalamıyorlar. Oysa ki klitoris kadınların boşalması ve orgazmı için çok önemlidir. Kadınların boşalması ve orgazmı büyük ölçüde klitorisin uyarılması ile gerçekleşebiliyor. Erkekler de cinsel ilişki sırasında partnerlerini mutlu etmeye, cinsel performanslarına ve penis boyuna fazlasıyla kafayı takıyorlar ve sadece penis-vajina ilişkisine odaklanıyorlar. Oysa kadının ruhunu okşayıp klitorisini de uyardıklarında zaten kadınlar rahatlıkla boşalabiliyorlar.
ÇOK ÖNEMLİ 3 İŞLEVİ VAR
Klitorisin başlıca 3 işlevi var. Klitoris öncelikle kadınların boşalmasını ve orgazm olmasını sağlıyor. Cinsel ilişki sırasında sertleşerek idrar deliğini kapatıyor ve böylece bakterilerin idrar torbasına girişini engelliyor. (3) Ters V şeklindeki kollarının şişerek sertleşmesi vajina kanalını geriyor ve bu da penis başının kolayca girmesini sağlıyor. Tüm bu işlevlerine rağmen, kadınların çoğu klitorislerinin yerini bilmiyor. Klitoris; kasık kemiklerinin birleştiği noktanın ortasındadır, küçük dudakların yukarda birleştiği kısma dek uzanır ve büyük dudaklar arasındaki yumuşak dokunun içinde yerleşiktir. Yaklaşık 3 cm uzunluğunda ve 3 mm kalınlığında, penise benzeyen, Venüs tepesinin altında yer alan, üstte ve yanlarda iç dudaklarla çevrili çok özel bir organdır. Klitoris baş ve gövde kısmından oluşan, ters V şeklinde bir yapıdır. Baş kısmı hafif bir çıkıntı şeklindedir ve iç dudaklar parmaklarla hafifçe geriye ittirildiğinde dışarıdan rahatlıkla görülebilir. Küçük dudakların birleştiği kısımda bir başlık biçiminde genişler. Bu başlığın altında klitorisin ucu bulunur. Gövde kısmı ise yanlara doğru uzanan iki koldan oluşur ve vulvanın içine tümüyle gömülü olduğundan dışarıdan görülmez. Bu nedenle çoğu insan klitorisi yalnızca düğme şeklinde basit bir yapı olarak algılar ama çok yanılır.
İlaç yok etmeyin
21 yaşında bir erkeğim fakat evli değilim. Bir kız arkadaşım var ve cinsel ilişki yaşamak istemiyor. Cinselliğimi geçici süre baskılamak istiyorum. Bunun için bir ilaç var mı?
Genç ve düzenli bir partneri olmayan genç bir erkek için aşırı cinsel arzu doğal ve normal bir durumdur. Ergenlik ile birlikte hormon düzeylerinde var olan değişiklik cinsel dürtülerin ortaya çıkmasına neden olmakta ve kadın ya da erkek cinsel arzular duymaktadır. Bu arzuların anormal olarak değerlendirilmesi ve ortadan kaldırılmaya çalışılması doğru bir yaklaşım değildir. Cinselliğe yok muamelesi yapmak şu anki ve gelecekteki cinsel yaşamınızı örseleyebilir ve cinsel işlev bozuklularının ve sağlık problemlerine neden olabilir. Ayrıca partneri olmayan kadın ya da erkeğin cinsel enerjisini boşaltmaya yönelik mastürbasyon yapması en masum yoldur.
Cinsel ilişki ağrı ve acı vermez
24 yaşında yaklaşık olarak bir senlik evli bir kadınım. Eşimle evlendiğimde bakireydim. İlk cinsel ilişkimizde çok fazla ağrı duydum. Eşim bana karşı anlayışlı davrandı ve durduk fakat daha sonraki cinsel ilişkilerimizde de ağrı ve acı duydum. Neredeyse 1 seneye yakın bir süredir ağrı ve acı duyuyorum. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun.
Cinsel birleşme sırasında ağrı hissedilmesi disparoni yani ağrılı birleşme olarak bilinmektedir. Korku, kaygı, fobik reaksiyonlar, partnerle uyumsuzluk, ilk ilişkinin yarattığı psikolojik travma gibi psikolojik durumlar en önemli disparoni nedenleri arasında üst sıralarda yer alırlar. Ancak disparoninin bir diğer nedeni organik bazı sorunların olmasıdır. Geçirilen ya da geçirilmekte olan enfeksiyonlar, doğumsal vajina kusurları, vajinanın doğuştan dar olması veya ileri derecede kısa olması ilişki esnasında ağrı duyulmasına neden olan organik nedenler arasındadır. Öncelikle organik kökenli ya da yoksa psikolojik kökenli olup olmadığının ayrımının yapılması gerekmektedir. Organik kökenli disparoni tedavisinde uygun ilaç ve ya cerrahi işlem uygulanırken, psikolojik kökenli disparoni de bireysel veya eşle beraber cinsel terapinin uygulanması önem kazanmaktadır.
GÜNÜN SÖZÜ
İnsan bir ömür kendini ve mutluluğu arar durur ama kaybettiği yere bakmak hiç aklına gelmez.
Paylaş