Haftanın haberlerinden

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Bazı haberler, yayınlandığı gün yankı yapar, ertesi gün unutulur gider. Oysa Hürriyet'in geçen hafta verdiği haberler, günlerce yankılandı, ses getirdi ve görülüyor ki, gelecek haftaların haberciliğine de damgasını vuracak.

‘‘Bakan eşlerinin saltanatı’’, tek parti dönemini hatırlatan yanıyla gerçekten büyük tepkilere yol açtı.

Modern devlet anlayışında, yetkililere yapılan karşılama törenlerinin bile en aza indirgenmesinin düşünüldüğü bir dönemde, bürokratların sevgi ve saygıyı çok aşan bu davranışları Hürriyet'te yayınlanınca, yetkili merciler duruma el koydu. CHP de konuyu Meclis'e getirmeye hazırlanıyor.

Böylesine haberler, demokrasimizi kurallarını işleterek tabana oturtmak için yapılacak çalışmalarda, kötü örnekler olarak kamuoyuna açıklanmalıdır.

Çünkü seçilmiş insanlarla saltanat, bir araya gelmemesi gereken iki kavramdır. Oysa bu karşılama töreni, ikisinin karıştırıldığının göstergesidir.

* * *

‘‘İşini bilen gümrükçü’’ haberimiz ise, su başlarında çalışan bürokratların kamuya her zaman hesap vermeleri gerektiğini gösteren örnek bir haberdir.

Bir gümrükçünün bu şaşaalı nişanı yapacak kadar para kazanmasının imkânsızlığı, basit hesaplarla ortaya konulmuştur.

Bir bürokratın, üstelik daima tartışılan bir mevkide olan, şaibelere müsait bir çalışanın, böyle bir nişan yapması, kamuoyunda hiçbir zaman kabul göremez.

Hürriyet, bu haberiyle de, sorumlu mevkilerdeki insanların hayatının, mali durumunun takipçisi olduğunu okurlarına ispatlamıştır.

* * *

Demokrasiyi sevenleri, huzuru özleyenleri derinden sarsan bir haber, Akın Birdal'a düzenlenen suikasttı.

Türkiye'yi endişelendiren bu haber konusunda da Hürriyet, rakiplerini geride bıraktı.

Tetikçinin robotu çizildikten sonra, onun kimliği konusunda gerçek tespitler gene Hürriyet'te yer aldı.

* * *

Aachen Kenti Uluslararası Gazete Müzesi Müdürü Dr. Christof Spuler, gazetemize bir mektup göndererek, Hürriyet'in 50. yılını kutladı ve o günün özel sayısını müzede sergilemek istediklerini belirtti.

1886 yılından beri faaliyet gösteren müze; dünyada yayınlanan önemli gazetelerin belirli yıldönümlerinde yayınlanan özel nüshalarını koleksiyonuna alıyor.

Müze Müdürü Dr. Spuler, 150 bini aşkın gazetenin bulunduğu özel koleksiyona Hürriyet'in 50. yıl özel sayısının çok değerli katkıda bulunacağını söylüyor.

Böylece Hürriyet de artık müze ziyaretçilerine sunulacak.

Mutlu haftalar dileğiyle.













Yazarın Tüm Yazıları