Paylaş
Bu yazımda, kendine yeterli ülke olma şansını yakalamış, nadir topraklarımızda yeniden başlayan tarım öncelikli politikaları destekleyen, içerikli ve yapıcı mesajları olan bir toplantının sonuçlarını da paylaşmış olacağım.
Başkanlığını Sayın Önder Kıraç’ın yaptığı Uluslararası Yöneticiler Derneği’nin (YÖNETDER) etkinlikleri, değerli konuşmacılar yanında, derneğin seçkin üyeleri ile de her konuda görüş paylaşma imkanı olan bir oluşum; ülkemiz için değerli fikirlere de kaynak oluşturuyor.
Ankara’da gündemdeki konuların yetkin kişilerle görüşüldüğü Uluslararası Yöneticiler Derneği’nin bu haftaki konusu “Dünya’da ve Türkiye’de Tarımsal Ar-Ge ve 2023 Vizyonu” çalışmalarıydı. Değerli konuşmacı Tarımsal Araştırmalar (TAGEM) Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak’ın sunumu kafalardaki birçok soruya cevap oldu.
Türkiye için kazanım
Çok kıymetli tarımsal ürünlerin, sofralarımızda aynı değerlerle yer alması; dünyada çeşitli tarımsal üretim modellerinin tartışıldığı ortamda, Türkiye için bir kazanım. Köy ve Semt pazarları, dünyanın hayran kalabileceği ölçüde özelliklerini yitirmemiş ürünlerin sergilendiği alanlardır. Yaz aylarını, yerel üretimlerin en kısa zamanda sofralarımızdaki yerini alması açısından, dünyada bir ayrıcalık ve lütuf olarak kabul etmek gerekir.
Toplantıda da, bu konuda özgünlüklerimizi koruyacak temel alt yapılara, özgün tohumlardan elde edilecek ürün politikalarına verilen önemi yakaladığımda, bunu siz okurlarımıza gelecekte daha iyi tarımsal ürünlerin müjdecisi olarak, iletmek istedim.
En iyi formüller
Özellikle tarımsal ürünleri son yaprağına kadar kullanma imkanı sağlayabilecek politikalar, doğanın bize besin ve mutluluk olarak sunduğu, tarımsal ürünlerimizin altın değerindeki yapılarının korunması için büyük önem taşıyor. Turizm işletmeleri bazında, konuklarımıza bu açıdan da en güzeli vermeye, sunumlarımızı besin değerini koruyan, kaynağından ulusal ve uluslararası sertifikalı ürünlerle yapmaya özen gösteriyoruz.
Sadece görsel ve lezzet olarak değil; besin ve beslenme değeri olarak da en iyi formüllerle, seçkin şeflerimiz ve diyet uzmanlarımızın katkılarıyla sunulan yemekler, bizim ayrıcalığımız oluyor.
Farklı bir yaklaşım
İlgili kuruluşların da, bu çabalarımızı destekleyecek yapılanmalar, yol gösterici çabalar içinde oldukları izlenimlerini, bu toplantıda edindim. Turizmle ilgili değerlendirmelerin, istatistiklerin, gelecek tarım üretim politikamızda yer almasını mutlulukla karşıladım.
ATİD olarak bu baz da çalışma ortamları ve grupları oluşturabileceğimize, tarımsal üretimden, sofraya kadar her aşamada değerini koruyan, güvenli ürünlerle farklı bir yaklaşımın önderliğini yapabileceğimizi düşünüyorum. Turizm kalitemizin yapısına katkıda bulunacak tüm meslek mensuplarının birikimlerinin kullanılacağı bir yapılanmanın Tarım Bakanımız Sayın Mehdi Eker’in bize vereceği desteklerle oluşacağına inanıyorum.
Paylaş