22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti Gaziantep Milletvekili olarak Meclis’e adım attı. O günden beri halka olan yakınlığı ve özverili çalışmalarıyla gündemden hiç düşmedi.
Ancak, 2009’dan bu yana Maliye Bakanlığı’nı yürüten Mehmet Şimşek’in teknolojiye olan ilgisi belki de hiç konuşulmadı. Şimşek, yakın çevresinde elinden düşürmediği Iphone’u ve fotoğraf merakıyla biliniyor.
Fotoğraf makinesi var
Gazeteciler tarafından neredeyse her anı karelenen Şimşek, aynı zamanda profesyonel makinesiyle çektiği fotoğraflarla adından söz ettiriyor. Şimşek, profesyonel makine kullanımındaki başarısıyla da ustalığını konuşturuyor. Şimşek, sık sık çıktığı yurt gezilerinde de ilgisini çeken yerleri fotoğraflamayı ihmal etmiyor.
En güzel çözüm
HALKBANK Genel Müdürlüğü binasının önünde kurulan “cadde üstü halk pazarını” geçtiğimiz hafta yazmıştım. Zaman zaman mesai bitiminde servis araçları ve seyyar satıcılar nedeniyle trafiğin alt üst olmasına neden olan pazarla ilgili Halkbank yönetimi, çözümü buldu. Yönetimin, personeli taşıyan servis araçlarını kampüs içine almasıyla, caddedeki seyyar satıcılar da tezgahlarını kaldırmaya başladı. Hafta içi akşam saatlerinde seyyar satıcıların yol işgali nedeniyle arap saçına dönen cadde, şimdi Ankara’ya yakışır bir görünüm sergiliyor. Ne diyelim keşke her soruna böyle kolay ve güzel çözümler bulunsa.
Bu zenginliğin farkında mıyız?
ZENGİN bir yemek kültürüne sahip ülkemizde, Ankara’nın özel bir yeri vardır. Bursa iskenderi, Kayseri mantısı ve Gaziantep yuvalamasıyla bilinirken, “Türkiye’nin en yaşanabilir kenti Ankara” ise döneri, tavası ve toygar çorbasıyla yemek kültüründe kendine yer bulur.
Farklılaşma uyarısı
Kentleri yemek kültürü açısından “Türk Yemek Antropolojisi” başlığı altında toplayan Kültür ve Turizm Bakanlığı da zaten Türkiye’nin başkentini bu konuda “çok çeşitli” olarak tanımlıyor. Bakanlık, yemek ve yiyecek kültüründe tavası, kavunu ve döneriyle Türkiye’nin “en”leri arasında sıralanan Ankara’nın batı tarzı yemek kültürüyle de “farklılaştığı” uyarısını yapıyor. Bu tespitle birlikte aklıma “Fast food tüketime karşı yöresel kültürü korumak için biz ne yapıyoruz?” sorusu geliyor.
Anılarda kalmamalı
Yaşadığımız kente yabancılaştığımız günümüzde kültürümüzün bazı zenginliklerini de sanırım göz ardı ediyoruz. Böyle giderse Ankara’ya özgü yemeklerin tadını sadece büyüklerimizin anılarından dinleyeceğiz.
Üç partinin TV rekabeti
AK Parti, CHP ve MHP arasındaki siyasi rekabeti hepimiz izliyoruz. Bilmem farkında mısınız ama özellikle son günlerde artan siyasi yarış internete de kaymaya başladı. İnternet üzerinden yayın yapan televizyonlar sayesinde seçmene daha kolay ulaşmaya çalışan partilere geçtiğimiz günlerde MHP de eklendi.
En son MHP katıldı
MHP Genel Merkezi’nden partililere gönderilen e-maille MHP TV’nin internetten yayın hayatına başladığı duyuruldu. Böylece AK Kanal ve CHP TV’nin ardından MHP TV de partiyle ilgili bilgileri seçmene internetten görüntülü olarak ulaştırmaya başladı. Dikkatimi çeken bu gelişme, partiler arasındaki siyasi yarışı yeni bir kulvarda sürdürecek gibi görünüyor.