Paylaş
Hepatit B yazınızı okudum. Hepatit B hastalığı asrın vebası olduğuna göre sütunlarınızda çok detaylı bilgi vermenizi rica ederim.
Hepatit B li bir hasta ilk önce ne yapmalı?
Bu hastalık çok mu tehlikeli?
Yapılacak DNA testi hastalığa çare olur mu?
Neden Hepatit Bile dateylı bilgiler bize ulaşmıyor?
Hepatitli hasta alkol kullanırsa ne olur?
Cinsel hayat sürer mi, yoksa biter mi?
Diyet uygulamalı mıyım?
Hasta hergün su içiyor, sebze yiyorsa. 2-3 günde bir alkol alıyorsa, bünyesine dikkat etmeye çalışıyorsa, bu hastalı bünyeye çok etkili olur mu?
Neden TV kanalları bu hastalık hakkında bilgi vermiyorlar?
Prof Dr Adnan Gürakar'ın A'dan Z'ye Hepatit kitabının bize faydası olur mu?
İsmet Dündar
Sayın Dündar, Hepatit B'li bir hasta ilk olarak bu konuda uzman bir doktora gitmelidir. Daha sonra da bütün bu soruların cevaplarını doktoruna sormalıdır. Çünkü, bu hastalığın çok değişik safhaları var. Bazı kişiler hasta değil, sadece taşıyıcı. Bazıları akut dönemde hasta, bazıları kronik hepatit durumunda. Kronik hepatit, bazılarında yavaş seyirli, bazılarında çok aktif durumda. Bazı kişiler, hastalığı farkında olmadan geçirmişler ve vücutlarında bağışıklık oluşmuş.
Görüldüğü gibi Hepatit B denildiği zaman bu kadar farklı durumlar var. Her sorunuzu tüm seçenekler açısından ele alıp yanıtlamaya kalksam bu sütun değil, belki de tüm gazete sayfaları yeterli olmayabilir.
Eğer siz sadece soru sormak yerine, öncelikle durumunuz hakkında ayrıntılı bilgi verseydiniz bu daha kolay olabilirdi.
Hepatit B için 'Asrın Vebası' sıfatı belki biraz fazla. Evet gerçekten oldukça yaygın durumda ama hastalananların %10 kadarında kronikleşme sorunu görülüyor. Üstelik bunun aşısı da var. Henüz virüs almamış olanlar aşılandıkları taktirde hastalıktan korunabiliyorlar.
Hepatit konusu benim sütunlarımda da zaman zaman yer alacak, medyada da yer alıyor, dikkatle izlerseniz yararlanacağınız kanısındayım.
Prof Dr Gürakar'ın kitabına gelince, oldukça değerli olan bu kitaptan tabii ki yararlanmanız söz konusu olabilir.
Paylaş