Paylaş
Zayıflamanın hem insanları, hem de doktorları sıkıntıya soktuğunu bu konuda kimsenin mutlu olmadığını söyleyen Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, sağlıklı beslenmenin disiplin gerektirdiğini söyledi.
Kendisinin bir endokrin uzmanı olduğunu belirten Rektör Candeğer Yılmaz, “Kilo kaybı yanlış anlaşılıyor. Kim kilo kaybetmeli ve ne kadar vermeli, bunlar tamamen bireyseldir. Sadece bazı ölçülerle, resimlerle ya da başka insanlar örnek alınarak diyet yapılmaz. Herkesin bir ideal kilosu, alt üst sınırı vardır. Buna bakarak bir kişiye 10 kilo zayıflarsan normal ölçülere dönersin demek çok yanlış olur. Sağlıklı beslenme ilköğretimden itibaren ders ve disiplin olarak verilmeli. Bizde sağlıklı beslenme sağlığımız bozulunca akla gelen ve ondan sonra telaşa kapılıp geriye doğru yeni alışkanlıklar kazandırılmaya çalışılan bir olay” dedi.
Ömür boyu dikkat
Hekimler sağlıklı beslenme alışkanlığını öğretirken, hastalar da alışkanlıklarını bırakırken zorlanıyor ve her iki taraf da mutsuz oluyor. Ayrıca hastaların zahmet görmeden en kısa sürede kilo vermek isteğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz şunları söyledi:
“O halde sağlıklı beslenme disiplini alışkanlıkların kazanıldığı küçük yaşlarda oluşmalı. Daha sonra sürekliliği sağlanmalı. Eğer obezite ya da diyabet söz konusuysa sağlıklı bir beslenme alışkanlığının yaşam boyu olması gerekir. Ancak hasta alışkanlıklarını değiştirmek için bir zaman hedefi koyuyor, ama sonra geri kaçıyor. Çünkü sağlıklı beslenme yaşam boyu süren bir disiplin olgusudur. Bu da eğitimle olur.”
Eşrefpaşa’da nöbet değişimi
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven, bayrağı Üroloji Uzmanı Dr. Bora İrer’e devretti. Prof. Dr. Güven, “Bora İrer’in bayrağı daha ileriye taşıyacağına eminim” dedi. Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’nin yeni Başhekimi Dr. Bora İrer de “Bayrağı teslim aldım. Güzel projelerle pozitif işlerle hizmet edeceğiz. Türkiye’nin nazar boncuğu, tek belediye hastanesiyiz. Tüm illere ve belediyelere örnek olmak konusunda özenli davranacağız. İzmirlilere kaliteli sağlık hizmeti vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Doktor adayları ‘Acil’ görevinde
DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 6’ncı sınıf öğrencileri 12 ay boyunca sürdürecekleri staj çalışmalarının ilkine Acil Servis’te başladı. Önümüzdeki dönem tıp fakültesini bitirecek olan doktor adayları, 2 ay boyunca geceli gündüzlü staj eğitimi yapacaklar. Acil Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Atilla, “Öğrencilerimiz artık pratik eğitime başladı. Tüm birimlerde görev yapacaklar. Acilde her türlü hastayla karşılaşacaklar. Deneyimli hocalarımızın yanında iyi eğitim alacaklarak. Dokuz Eylül’lü olmanın ayrıcalığını yaşıyacaklar” dedi.
Paylaş