Paylaş
ÖZEL Gözde İzmir Hastanesi, 2013’te Yenişehir’de faaliyete başladı. 2 bin 218 metrekare alana kurulan hastane, 18 branşta hizmet veriyor. Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir’in ‘Gözde’si olmak istediklerini söylüyor. Kalı, şunları söyledi: “Gözde Hastaneleri, ‘Toplumun geneline tüm sağlık hizmetlerinin tam teşekküllü sunulması sağlıklı toplumun temel taşını oluşturmaktadır. Her birey kaliteli, güler yüzlü, saygılı, şeffaf ve eşit sağlık hizmeti alma hakkına sahiptir’ anlayışıyla yola çıktı. Yani hasta memnuniyeti bizim için birinci sırada. Bu anlayış bizi diğer sağlık kurumlarından ayırıyor. Ön plana çıktığımız tek bir branş ya da hastalık olmamakla birlikte tüm branşlarda başarıyla hizmet veriyor. Gözde Sağlık Grubu olarak tüm hastanelerimizde hasta odaklı hizmet veriyoruz. Bu bizim ilkemiz. Bu anlayışımızı yansıtmak üzere ‘Biz Sizinle Bir Aileyiz’ diyoruz. Bu anlayış bizi diğer hastanelerden farklı kılıyor. Kuşadası ve Aydın’da da hastane projemiz var. Bu hastaneler tamamlandığında toplam hastane sayısı 9 olacak.”
18 BRANŞ VAR
Kenan Kalı, branşlarla ilgili ise şu bilgileri paylaştı: “18 branşta hizmet veriyoruz. Acil servis, anesteziyoloji, reanimasyon, beyin ve sinir cerrahisi, beslenme ve diyet, çocuk sağlığı ve hastalıkları, dermatoloji, dahiliye, fizik tedavi ve rehabilitasyon, genel cerrahi, gastroenteroloji, göz sağlığı ve hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kulak-burun-boğaz, kardiyoloji, laboratuvar, nöroloji, ortopedi ve travmatoloji, estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi, radyoloji, üroloji dallarında hizmet veriyoruz. 2 ameliyathane var. 38 yatak, 6 yoğun bakım yatağı (2 yenidoğan yoğun bakım, 2 yetişkin yoğun bakım, 2 koroner yoğun bakım) mevcut. 90 personel, 20 hekim görev yapıyor. 24 saat acil servis. Randevu sistemi ile çalışıyoruz, fakat randevusuz gelen hastalarımıza da yardımcı olmaya çalışıyoruz.”
PARKİNSONUN İLACI DÜZENLİ EGZERSİZ
ÖZEL Tınaztepe Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Egemen Vardarlı, parkinsona karşı düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmenin önemine değindi. Dr. Vardarlı, bu süreçte hasta yakınlarına büyük görev düştüğünü söyledi. İlaç tedavisi uygulanan, gerekirse cerrahi müdahale gerektiren ve kesin tedavisi henüz bulunamayan parkinson hastalığına yaşlı nüfusun artmasına bağlı olarak son yıllarda daha çok rastlandığına değinen Dr. Vardarlı, hastalığın genetik ve bulaşıcı olmadığını, özellikle 60 yaş üstü kişilerde çok sık görüldüğüne dikkat çekti. Tedavide verilen ilaçların her hastada aynı etkiyi göstermediğini anlatan Dr. Vardarlı, 15 yıllık bir parkinson hastasının günlük yaşantısını hiçbir sıkıntı yaşamadan sürdürebildiği örneğini de verdi.
Paylaş