Paylaş
Kongrede özellikle, kardiyovasküler cerrahide ve kardiyolojideki son yenilikler anlatıldı, tecrübeler aktarıldı. Toplantıya katılan uzmanlar, “Avrupa kardiyoloji kongrelerini Türkiye’ye taşımak büyük bir başarı, geniş bir uluslararası ilgi ağı gerektiriyor. Türkiye’nin de bu konuda yetişmiş ilişkileri kuvvetli değerli bilimadamları var. Bunlardan biri de Prof. Dr. Öztekin Oto’dur. Türkiye’nin bilim alanındaki kuvvetli seslerinden biri oluyor bu kongreler” diyerek övgülerini ilettiler.
“Dünyanın kalbi Çeşme’de attı. Güzel İzmir’in gülen yüzünü bu kongrede herkese gösterdik” diyen Prof. Dr. Oto, kongrenin amacına ulaştığını söyledi. Prof. Dr. Öztekin Oto, “Yoğun ilgi yapılanların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu kongrede yeni literatürleri sergileme imkanı bulduk. Ayrıca, hastanemize de kongrede canlı yayınla bağlandık ve verimliliği artırma gayreti içinde Avrupalı cerrahlara yeni ameliyatları gösterdik” dedi.
Müzikle hayatın keşfi
DOKUZ Eylül Hastanesi çalışanları müzik dinletisiyle stres attı. İstanbul Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra uzun seneler turizm sektöründe çalışan Neslihan Yavuzer Behmuaras, gerek hayatın arada dürtüklemesi, gerekse ailesinin ilgisi ile üniversite yıllarında başlayan kendini arayış ve hayatı sorgulama süreci içersinde tesadüfen hayatına giren, müziğin şiirsel ve büyülü türü olan “New Age” ile tanışmış. Hastane personeline, Müzik eşliğinde görsel ve işitsel sunum yapan Behmuaras, “Dinlenmek, eğlenmek, hoş vakit geçirmek için dinlediğimiz, müziğin aslında çok daha etkili, sihirli bir gücü olduğunu, müzik ve bu güç doğru anlaşılıp, kullanıldığı durumlarda insana sağlık, mutluluk, huzur verir, hayat kalitesini, farkındalığı ve dolayısıyla başarıyı yükseltir” dedi.
Aşırı kilo hasta eder
İNSAN vücudu sağlıklı ve güçlü yaşayabilmek için iç salgı bezlerini kullanır. 65 kilo olması gereken bir insan, şişmanlayıp 90 kiloya çıkarsa iç salgı bezleri vücuda yetmez. Vücut gerekli hormonları imal edemezse yediklerini yakamaz ve biriktirir.
“Yenilen gıda maddeleri yağa çevrilerek vücuda depo edilir, iç salgı bezleri iyice yetersiz kalır” diyen Akapunktur Uzmanı Dr. Alpaslan Bilen, şunları söyledi:
“Organlar etkilenip görevini yapamaz ve hastalık oluşur. Aşırı biriken yağın vücudu çalıştırarak yakılıp, atılması, harcanması gerekir. Kilo verildikçe hormonlar artar ve metabolizma normal hızına kavuşur. Fazla kilolarla kalp, yumurtalıklar, troid bezi pankreas aşırı yorularak zamanla iflas eder ve kronik hastalıklar vücuda oturur. Bir çok hastalıkta örneğin; kalp, şeker, kolesterol troid hastalıkları, iskelet proplemleri bel fıtığı romatizma gibi durumlarda tedavinin ana şartı fazla kilolardan bir an önce kurtulmaktır. Kilo verme teknikleri yüzlerce olup bunun büyük kısmı daha önemli sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Tıbbi bilgiden yoksun diyet uygulamaları çok tehlikelidir” dedi.
Paylaş