Bülent Katarcı

Karşıyaka Göz Hastanesi 6 yılda 35 bin hastaya ışık oldu

27 Mart 2012
2005 yılında hizmet giren Karşıyaka Göz Hastanesi göz sağlığıyla ilgili her türlü soruna 365 gün çözüm getiriyor.

Altı yılda 35 bin kişiye ışık olduklarını söyleyen kurucu Op. Dr. Ömer Seymenoğlu, şunları söyledi:

“Ege Üniversitesi’nden emekli olunca hastaneyi açtım. 6’ncı yıla girdik. Dünyada göz alanında ne yapılıyorsa kornea nakli, lazer ameliyatları dahil herşey yapılıyor. İzmir’deki tek A sınıfı göz hastanesiyiz. İki de dal merkezimiz var. Biri Karşıyaka çarşıda biri de Çiğili’de. Ayda 6 bin hasta muayane ediyoruz, 500’e yakın ameliyatımız oluyor bir yılda 5-6 bin ameliyat 50-60 bin hasta muayenesi oluyor. SGK ile anlaşmamız var. Hastanemizde 2 ameliyathane, 12 yatağımız bulunuyor. Hastanede sürekli 4 doktor, merkezimizde 2 doktor, ayrıca bir acil ve anestezi hekimi görev yapıyor.”
Tıp bilimindeki yeni bilgi ve uygulamalar konusunda öncülük ettiklerini, belirten Op. Dr. Ömer Seymenoğlu, “Karşıyaka Göz Hastanesi’ne kapıdan girdiğiniz andan itibaren farkındalığı yaşayıp, sıcak ilgi ve güler yüzle karşılanıp, hastanede olduğunuzu unutacaksınız” dedi.

Hangi branşlara bakılıyor

* Katarakt; göz merceğinin saydamlığını kaybetmesi hastalığı olup en sık sebebi yaşlılıktır. Görmeyi azaltan nedenlerin başında gelir. Tedavisi sadece operasyonla mümkündür.
* Retina ve diyabet; küçük damarları bozan bir hastalıktır. Retina dediğimiz ağ, tabakada küçük damarlar etkilenmekte sızıntı ve kanamalar oluşmakta buna bağlı olarak görme bozulmaktadır. Ayrıca ileri yaşlarda sarı noktada dejenerasyonu oluşmaktadır.
* Görme bozuklukları; miyop, hipermetrop ve astimat şeklinde sınıflandırılabilir. Bunların tüm tedavileri yapılmakta. Ayrıca, glokom, şaşılık ve çocuk oftalmolojisi, diyabetik retinopati, alerjik göz hastalıkları, gözyaşı sistem bozuklukları, üveit, keratokonus, kornea nakli, göz estetikleri botoks, göz tansiyonu ve lazer tedavisi, gözyaşı kanal tıkanıklığı, göz testleri yapılmaktadır.

Nasıl ulaşılabilinir

Yazının Devamını Oku

Sissus dört mevsim hizmet verecek

20 Mart 2012
AYHAN Savaşan tarafından 17 milyon dolar harcanarak geçtiğimiz yıl tekrar açılan Özel Sissus Hastanesi, Çeşme’de 4 mevsim hizmet verecek.

Çeşme’nin ilk özel hastanesi olan Sissus Hastanesi, 2006’da açılmış, 2009’da ise ortaklık yapısındaki uyuşmazlık nedeniyle kapanmıştı.
Hastanenin Çeşme turizmine büyük katkı sağlayacağı belirten Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erkan Sevinç, “Çeşme’de bir hastane yaşamaz dediler. Kış 30 bin yaz ise 600 bin nüfusa ulaşan ilçede, 4 mevsim hastaneyi yaşatacağız. Ayrıca, Sakız Adası’ndan hasta getirme girişimlerimiz var” dedi.

Dermatoloji nisanda

Nisan ayında dermatoloji ve kozmotoloji bölümlerinin açılacağını söyleyen Prof. Sevinç, “Dahiliye, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kulak burun boğaz, nöroloji, kadın hastalıkları ve doğum, genel cerrahi, ortopedi, göz ve beyin cerrahisi branşlarında ayaktan ve yataklı tedavi uygulanıyor. Eksik branşlarımız için de Sağlık Bakanlığı’na başvurduk. Hastanemizde 15’i uzman, 5’i pratisyen hekim olmak üzere toplam 20 doktor ve 75 personel bulunuyor. Bünyemizde, 2 ameliyathane, doğumhane, erişkin ve çocuk yoğun bakım bölümleri var. 2 ambulansın görev yaptığı hastanede, reanimasyon servisi de (hayata döndürme) bulunuyor. Acil servisimiz dahil, 7 gün 24 saat hizmeteyiz. Ayrıca, teşhis ve tedavi hizmetleri için biyokimya laboratuvarları, bilgisayarlı tomografi, ultrason, kemik dansitometrisi, renkli doppler, mamografi ve röntgen hizmetleri de veriliyor” diye konuştu.

 

Yazının Devamını Oku

Karabağlar’ın özel hastanesi

13 Mart 2012
İZMİR’in Karabağlar İlçesi’nde faaliyet gösteren Özel Baki Uzun Hastanesi Koordinatörü Prof. Dr. Bahattin Canbeyli, 2011 Mayıs ayında hizmete giren kurumun onkoloji dışında tüm branşlarda hizmet verdiğini dile getirdi.

Canbeyli, “Özellikle bugün birçok hastanede olmayan, kalp damar cerrahisi ve anjiyo yapılıyor. Hasta sayımız gayet iyi. SGK’lı hastaları kabul etmemizden dolayı, değişik branşlarda her gün 15’e yakın ameliyat yapılıyor. 08.00-17.00 saatleri arasında çalışıyoruz. Gece ise her branşta icapçı hekimlerimiz var” dedi.

40 yatak kapasitesi

40 yatak kapasitelerinin bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Canbeyli, 4’ü yenidoğan olmak üzere, 17 yoğun bakım yatağının olduğunu ifade etti. 2 doğumhane ile 3 ameliyathanenin de bulunduğunu aktaran Canbeyli, “Tüm görüntüleme üniteleri hastanemiz bünyesinde mevcut. 4 bin 500 metrekarelik alana hastane, tam donanımlı biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuarları ile hastalarına bilgisayarlı tomografi (BT), manyetik resonans görüntüleme (MRG), dört boyutlu doppler ultrasonografi, EKO kardiyografi, mamografi, kemik dansitometrisi, floroskopi görüntüleme sistemleri, nükleer tıp ve patoloji gibi alanlarda tetkik ve kontrol hizmeti sağlıyor” bilgisini verdi. Canbeyli, 25 uzman hekim ve 25 hemşireden oluşan servis kadrosuyla faaliyetlerini yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Vizyon ve misyon

Canbeyli, hastanenin misyonu ve vizyonunu şöyle açıkladı: “Misyonumuz, toplumsal sorumluluk bilinci ile bilimsel, vicdani ve etik değerlerden ödün vermeden, yasal koşullara uyumlu, kaliteli, kesintisiz ve güvenilir sağlık hizmetini çağdaş standartlarda sunmak, hastaların ve çalışanların memnuniyetine odaklı sağlık bakım ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayan lider bir kuruluş olmak. Vizyonumuz ise tıbbi hizmetlerdeki mükemmeliyet düzeyi, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini yaratmadaki kararlılığı, üstün nitelikli ekibi ve çağdaş altyapısı, öncü uygulamalarıyla, Türkiye’ye model oluşturmayı ve dünyada referans gösterilen sağlık kurumlarından biri olmayı hedeflemek.”

Yazının Devamını Oku

Önemli bir ihtiyaca cevap verecek

6 Mart 2012
UNIVERSAL Hastaneler Grubu Ege Bölge Sorumlusu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ulvi Ünal, Kuşadası’nda açtıkları hastanenin özellikle kardiyoloji, üroloji, kalp ve beyin cerrahisi gibi alanlarda büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi.

Dr. Ulvi Ünal, 66 yatak kapasiteli Universal Kuşadası’nın altısı süit 42 hasta odası, 24 yataklı yoğun bakım ünitesinde koroner, kardiyovasküler, dahili, cerrahi ve yenidoğan yoğun bakım bölümlerinin bulunduğunu aktardı. Ünal, “Hastane, 3’üncü basamak yoğun bakım üniteleriyle de ileri derecede tetkik ve tedavi imkanı sağlıyor. Tüm branşlarda SGK ile anlaşmalıyız. Acil servis, anestezi ve reanimasyon, beyin ve sinir cerrahisi, biyokimya, çocuk sağlığı ve hastalıkları, dahiliye, dermatoloji, estetik cerrahi, genel cerrahi, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kalp ve damar cerrahisi, kardiyoloji, kulak burun ve boğaz hastalıkları, mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları, nöroloji, ortopedi ve travmatoloji, radyoloji, üroloji ve yoğun bakım üniteleri başlıca branşlarımız” dedi.

Dokuz şehirde faaliyet gösteriyor

Universal Hastaneler Grubu olarak yabancı bir ortakla 2011’de yeniden yapılandıklarını hatırlatan Dr. Ünal, “Yeni dönemde büyük bir atılım içindeyiz. Önümüzdeki dönemde yeni açılışlarımız, bina renovasyonlarımız, teknoloji yatırımlarımız ve yeni ürün geliştirme faaliyetlerimiz yoğunluk kazanacak. 2012’de aksiyonlarımızla ülke genelinde Universal markası çok daha sık duyulacak” diye konuştu.
1972’de kurulan Universal Hastaneler Grubu, bugün 9 şehirde 13 hastane ile faaliyet gösteriyor. 13 hastanede bin 500 yatak kapasitesi bulunan grup, 5 ilde de yatırımı bitmiş ve bitmek üzere olan 5 hastanesi daha bulunuyor.

Yazının Devamını Oku

Egepol’de akşam mesaisi başladı

28 Şubat 2012
EGEPOL Hastanesi, İzmir’de önemli bir uygulamaya imza atarak, özel hastaneler arasında da bir ilki başlattı, gündüz çalışanlara akşam polikliniği uygulamasını hayata geçirdi. Başhekim Dr. Nuri Nasır, uygulamayla ilgili şunları söyledi:

“Gündüz çalışanlara nasıl hizmet götürülürün üzerinde çalışırken, ‘Akşam Polikliniği’ açalım fikri ortaya çıktı. Sanırım bu bir ilk. Hem pediatri hem de iç hastalıklarında hizmet var. Gece 23.00’e kadar hizmet veriyoruz. 22.30’a kadar ise randevu alıyoruz. Laboratuvarımız açık, MR ve tomografi çekimleri 24 saat hazır.”

Yatak kapasitesi artıyor

Hastanenin 2009’da kurulduğunu hatırlatan Dr. Nasır, “2010’da hizmet alanımızı iki katına çıkardık. Hekim sayımızı, kadromuzu artırdık. Bugün bünyemizde yaklaşık 45 doktor bulunuyor. Göğüs ve kalp damar cerrahisi hariç tüm branşlarda hizmet veriyoruz. Yenidoğan yoğun bakım ünitesiyle öne çıktık. 15 kuvözümüz var. Ameliyathane personelimiz 24 saat hazır ve her türlü ameliyatı yapabiliyoruz” bilgisini verdi.
Bir ek binayı daha devreye sokmaya hazırlandıklarını anlatan Dr. Nuri Nasır, “Önümüzdeki iki ay içinde 4 bin metrekarelik alanı hastanemize ekleyeceğiz. Böylece yatak sayımız 90 olacak. 2009’dan beri ayda 25 bin, yılda ise 250 bin hasta bakıyoruz” dedi.

Babaları için diyaliz merkezi

Dr. Nasır, hastanenin kuruluş öyküsünü ise şöyle anlattı: “1998’de böbrekleri iflas eden ve diyaliz makinesine bağlanmak zorunda kalan babamız için uygun koşullarda diyaliz ünitesi bulamadık. Bu nedenle dört kardeş, önce 1999’da diyaliz merkezi kurduk. 2001’de de hastane açmaya karar verdik. Beş yıllık bürokratik işlemlerin ardından 2006’da hastanenin temelini attık, 2009’da da hizmete sunduk.”

Yazının Devamını Oku

Şifa Grubu İzmir’e 49 milyon TL yatırdı

21 Şubat 2012
ŞİFA Sağlık Grubu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş, Ege’de sağlık alanına üç yılda yaklaşık 49 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Sağlıkta 30 yıllık bir marka olduklarını belirten Ateş, Gaziemir, Menderes ve Göztepe tıp merkezlerinin ardından 1 Mart’ta Karşıyaka’nın devreye gireceğini ifade etti.

Büyümeye devam

Yüzde 120 yatak kapasite ile çalıştıklarını aktaran Ateş, “Poliklinik sayımız 3 bin civarında. Bu sefer merkezlerde, ihtiyaç oluştu. 2010’da bir karar aldık ve artık biz hastanın ayağına gidelim dedik. Bu kapsamda Aralık 2010’da Gaziemir’de, 20 doktorun hizmet ettiği Gaziemir Şifa’yı kurduk. Daha sonra Göztepe’de tıp merkezini açtık. Orada da, 17 doktorumuz hizmet veriyor. Menderes Şifa’yı devreye soktuk. 1 Mart’ta ise Karşıyaka Şifa hizmet vermeye başlayacak” dedi.
Şu anda 3 hastane, 4 tane tıp merkezi ve bir üniversitenin grup bünyesinde yer aldığını dile getiren Ateş, “Bu yılda Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde Diş Hastanesi’ni açmayı planlıyoruz. Bayraklı’da, diyaliz merkezimizi açıyoruz. Burası 120 diyaliz hastasının hizmet alacağı bir merkez olacak. Genetik araştırma laboratuarımızı devreye sokuyoruz” bilgisini verdi.
Ateş, yılda 2 bin civarında kalp ameliyatı yaptıklarını anlatarak, “Bu oranlarla açık kalp ameliyatlarından ilk sıradayız. Avrupa’daki en büyük serilerden birisi aort cerrahisinde yaptık. 400-430 vaka ile ilklerdeyiz” diye konuştu.

Yazının Devamını Oku

Central Hospital 13 yaşında

14 Şubat 2012
Batı Anadolu Central Hospital, kuruluşunun 13’üncü yılını kutluyor.

Hastanenin kurucusu Op. Dr. Özer Gürbüz, Bayraklı’da bulunan kurumun önemli bir eksiği giderdiğini dile getirdi. Gürbüz, “SGK ile anlaşmamız var. Acilimiz 24 saat açık. Kadın doğum hastalıkları, kardiyoloji, fizik tedavi, ortopedi, dahiliye, genel cerrahi, KBB, göğüs hastalıkları, beyin cerrahisi, çocuk hastalıkları, dermatoloji ve kalp damar cerrahisi gibi tüm branşlarda hizmet veriyoruz” dedi. Ekip çalışmasına inanarak, bilimsel ve etik kurallarla 13 yıldır çalıştıklarını dile getiren Dr. Gürbüz, sundukları sağlık hizmetinin uluslararası bir kurum tarafından her yıl denetlendiğini anlattı.

Darüşşafaka’dan yeni rezidans

İzmir Urla’da 171 odaya sahip 5 yıldızlı rezidansı ile yaşlı bağışçılarına hizmet sunan Darüşşafaka Cemiyeti, önümüzdeki ay açılacak olan yeni rezidansı ile bağışçısı olmayan İzmirlilere de hizmet verecek. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği’nin aylık olağan toplantısına katılan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, İzmir’e yeni bir rezidans kazandıracaklarını söyledi. Gelen yoğun talepler nedeniyle bağışçı olmayan yaşlı insanlara yönelikte rezidans kurma kararı aldıklarını anlatan Yıldırım, “Urla’daki tesislerinin yanındaki Sağlık Eğitim Vakfı’na ait olan yeri kiraladık. Burada yeni bir rezidans kurduk. Önümüzdeki ay içinde bu rezidansı hizmete açacağız” dedi.

Katarakt yaşa bağlı çıkıyor

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nden Dr. Hülya Bolu, kataraktın en sık yaşa bağlı olarak ortaya çıktığını aktardı. Bolu, kataraktın ilaçla veya gözlükle tedavisinin mümkün olmadığını kayderek, “Tek tedavi ameliyat. Ameliyatların çoğunluğu damla anestezi ile gerçekleştiriliyor ve hasta ameliyat sonrası rahatlıkla evine gönderilebiliyor. Katarakt ameliyatı sonrası gölüksüzlüğü yüzde 100 vaat etmiyoruz” bilgisini verdi.

Yazının Devamını Oku

Tiroid kanserinin tanısı kolaylaştı

7 Şubat 2012
UNIVERSAL Ege Sağlık Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Avcı, tiroid kanserinin ortaya çıkışında artış olduğunu, bunun nedenlerinden birinin de daha sık tanı konulması olduğunu söyledi.

Ayrıca, artışa rağmen kadınlarda tedavi başarısının yükseldiğini, erkeklerde gerilediğini bildiren Doç. Dr. Avcı, tiroid kanserleri kadınlarda 40 yaş, erkeklerde 50-60 yaş arasında daha sık görüldüğünü söyledi. Doç. Dr. Gürkan Avcı şu bilgileri verdi:
“Tedavide en önemli aşama tiroidektomi denilen tiroid bezinin çıkarılmasıdır. Aslında bu ameliyat kolaydır. Deneyimli cerrahların yaptığı tiroidektomilerden sonra kalıcı ses teli felci veya kalsiyum bezi diye bilinen paratiroid bezi hasarı %0-1 civarındadır. Yine tiroid ameliyatlarından sonra önemli konulardan biri boyunda göze çarpan bir yara izidir. Uygun şekilde yapılan ve kapatılan kesiler, belirli bir süre sonra adeta görünmez olmaktadır. Genellikle erken evre tiroid kanserlerinin ameliyatla tedavisi sonrası hastalar 24 saat içinde taburcu olurlar.”

MS’e deneyimli fizyoterapistler

MULTİPL Skleroz (MS) Derneği, her yıl kendi aktivilerini belirlerken bu güne kadar Türkiye’de yapılmamış bir çalışmayı öne çekti. Bu yıl fizyoterapistler için MS, hem tanıtılması hem de özel bir eğitim alanı olduğu belirlendi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Kardiyopulmoner Fizyoterapi-Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, “Kurs 6 gün sürdü. Bu eğitime farklı hastanelerden 15 fizyoterapist katıldı. Kurs ile fizyoterapistlerin MS’li hastaya özel değerlendirme ve fizyoterapi-rehabilitasyon programı oluşturma ve uygulama yetkinliğinin kazandırılması amaçlandı” dedi.
Dernek eski başkanı ve kurucusu Prof. Dr. Egemen İdiman ise, MS hastalığının nörolojik hastalıklar içerisinde fizyoterapistlerin sık karşılaştıkları gruptan olduğunu belirtti. Prof. Dr. İdiman, “Türkiye’de yaklaşık 40 bin MS hastası bulunduğu göz önüne alındığında bu alanda deneyimli fizyoterapistlerin bulunması halk sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Tüm uygulamalar önceki dönemlerde İzmir MS Derneği’nde fizyoterapi almış hastalar arasından seçilenler üzerinde yapılmaktadır” diye konuştu.

Dr. Gürsoy güven tazeledi

TÜRKİYE Alzheimer Derneği İzmir Şubesi’nin 2012-2014 dönemi olağan genel kurulunda, Başkan Dr. Aysel Gürsoy tekrar başkan seçildi. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Prof. Dr. Görsev Yener, Uzm. Dr. Behiye Özer, Uzm. Dr. Nil Tekin ve Şenay Ansari. Üçüncü kez başkanlığa seçilen Dr. Gürsoy, Alzheimer Derneği İzmir Şubesi’nin projelerin sürdürülebilmesi ve Gündüz Yaşam Evleri’nin oluşması için program hazırladıklarını söyledi. Dr. Gürsoy, Dayanışma Merkezi’ndeki aktivitelerimiz için gönüllülerimize, Gündüz Yaşam Evi için de hayırseverlerin bağışlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yazının Devamını Oku