Paylaş
Ferai Tınç'ın, Yunanistan Savunma Bakanı Akis Çuhacopulos'un ABD'nin haberi ve izni olmadan Rusya'ya teknoloji transferi yaptığı ve bunun bir soruşturmaya yol açtığı konusundaki yazısı uluslararası çapta bir gazetecilik başarısıydı.
Tınç'ın yazısı yayınlandıktan sonra, Yunan hükümet sözcüsü tarafından yalanlandı. Haberin kaynağında yaşayan Amerikan gazetecileri ile dünyanın önemli basın organlarının temsilcileri, muhabirleri de yalanlama kuyruğuna girdiler.
Oysa bir Türk gazeteci, Washington'dan, Amerikalı meslektaşlarını, dünyanın ünlü haber ajanslarını atlatarak, dünyaya duyurduğu bu soruşturma ile uluslararası medyanın gündeminde birinci sıraya oturmuştu.
Arkadaşımızın, Atina ile Washington'un arasını açan soruşturma başlıklı yazısı (26 Şubat 1999) Atina-Washington arasındaki gizli trafiğin bütün aşamalarını, kapalı kapılar arkasındaki temasların iç yüzünü açıklıyordu.
Evet, resmi ağızların inkár ettiği, gazetecilerin, yok böyle şey dedikleri haber doğru çıktı.
Ferai Tınç'ın haberi 48 saat sonra Reuter ajansı başta, tüm yabancı ajanslar tarafından onaylandı. Amerikan gazeteleri habere sayfalarında yer verdiler.
Türkiye'nin haber gündemini belirleyen Hürriyet, dünya medyasının da haber gündemini belirlediğinin yeni bir örneğini veriyordu.
Arkadaşımızın bu başarısını kutluyoruz
Abdullah Öcalan'ın itirafları da ilk kez Hürriyet'te yayınlandı. Dünya bu itirafları, gene Hürriyet'ten öğrendi.
Böylece bir uluslararası gazetecilik başarısına daha imza attı Hürriyet.
Öcalan'ın itirafları bütün dünyanın merakla beklediği, başka ülkelerin de ona karşı tavırlarını belirleyeceği önemli açıklamaları içeriyordu.
Kısacası Hürriyet habercilikte Türkiye'nin lideridir.
Şimdi bu gücünü dünyada da gösteriyor.
Hürriyet bir dünya gazetesidir.
Rakibi de kendisidir.
Mutlu haftalar dileğiyle.
Paylaş