İstanbul Teknik Üniversitesi
kampüsteki engelleri kaldırdı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ydü. Bazı sorunları bir gün gündeme getirmek yasak savma gibi geliyor bana.
Cerrahi müdahalelere "yerli dokunuş"
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve ekibi, ameliyatlarda neşter gibi kullanılan ve yurtdışından 30 bin dolara ithal edilen "plazma koter" adlı tıbbi aleti yerli imkânlarla üretmiş.
Prof. Öksüz, AA muhabiri
Öğretmenler Günü’nden kalan iki öğretmen portresi
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ajanslardan çok sayıda haber geldi.
Her yıl 24 Kasım’ı, Atatürk’e Meclis tarafından 1928'de ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanının verilişinin yıldönümü nedeniyle kutluyoruz.
Bugün sizlere iki İngilizce öğretmenini tanıtmak istiyorum.
"Fenerbahçesi Sakızları Sergisi" ziyarete açıldı
Sakız ağacının, Sakız Adası’nda yetiştiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İstanbul da Fenerbahçe Parkı’nda, çok yakınımda bile varmış. Hem de anıt ağaç, devasa boyutta.
Sakız ağaçlarının varlığını AA muhabiri Hilal Uştuk’un haberinden öğrendim.
Erbaa'daki okullar bir yılda 519 kilogram atık pil toplamayı başardı
Erbaa Belediyesi'nin, atık pil getirene şeker veren müzikli geri dönüşüm kutusu çocukların ilgi odağı olmuş.
Temiz ve yaşanılabilir bir çevre için yapılan her kampanya desteği hak ediyor. Bugün Tokat'ın Erbaa ilçesinde düzenlenen kampanyayı anlatalım.
Atık piller çevre için zararlı. Kesinlikle evsel atıklarla karıştırılmamalı ve çöpe atılmamalı. Atık piller çöpe atıldığı zaman
Evlerin arasından geçen kanallarda, elektrikli motorla çalışan teknelerle dolaşmış, orada doğanın kucağında çok güzel saatler geçirmiştim.
Hollandılılar bu güzelliğin sürdürülmesi için büyük emek harcıyordu.
Tekneyle dolaşırken çiçek bahçesi içindeki evleri görüp hayran kalmıştım.
Her yer pırıl pırıldı. İnsanın içi huzur doluyordu.
Türkiye'de 9 bine yakın tıbbi aromatik ve endemik bitki çeşidi varmış. Bunların yaklaşık bin 500'ü Sivas'ta yetişiyormuş.
Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas'ta yanlış zamanda ve şekilde hasat nedeniyle geleceği tehdit altında olan tıbbi aromatik bitkilerin neslini korumak amacıyla proje başlatmış. Bu kapsamda köylülere eğitim verilecekmiş.
Sivas Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Esra Uçar, AA muhabiri Merve Topuz’a yaptığı açıklamada, Sivas’ta 420 bitkinin endemik olduğunu, ilaç sektöründe ve alternatif tıp alanında kullanılan, sağlığa faydalı bitkiler olduğunu söylemiş. Uçar şöyle devam etmiş:
“Yaylaya çıkmak” deyimini bilirim de “Yaylaya inmeyi” yeni öğrendim.
Muğla'nın Karabağlar Yaylası, Türkiye'deki hiçbir yaylaya benzemiyormuş. Alışılmışın dışında olan yaylaya, çıkılmıyor aksine iniliyormuş. Şehre 10 dakika uzaklıktaki yemyeşil yaylaya belediye otobüsleriyle de ulaşım imkânı sağlanıyormuş.
DHA muhabiri Cavit Akgün’ün haberi şöyle: