Doğru bronzlaşmanın üç yolu

Gerçek şu ki aslında ‘sağlıklı bronzlaşma’ diye bir şey yok. Bronzlaşmak; vücudunuzun güneşten kaynaklanan hasara verdiği bir tepki. Öte yandan ölçülü ve korunarak güneşe çıkmanız size ihtiyacınız olan D vitaminini sağladığı için faydalı da... Güneşten doğru yararlanmak için üç maddelik bu planı takip edin.

Haberin Devamı

1- Bir kere solaryum salonlarına sık gidiyorsanız bundan derhal vazgeçin. Solaryum makinesini kanserojen olarak kabul edin. Eğer bronzluktan hoşlanıyorsanız başka bir alternatif olan bronzlaştırıcı ürünleri deneyebilirsiniz. Bu ürünler solaryum makinelerinin saçtığı kanser riskine maruz kalmadan benzer görüntüye kavuşmanızı sağlar. Bronzlaştırıcı ürünler daha sağlıklı alternatiflerdir çünkü cildin üstünde kalırlar.

 

2- Bizler günlük D vitamini ihtiyacını karşılamak için güneşe ihtiyaç duyarız. Birçok insanda bu vitaminin eksikliği vardır. Ancak güneşe aşırı maruz kalmak da zararlı. Bu yüzden cilt renginize bağlı olarak günde yaklaşık 15 dakika krem olmadan güneşte kalabilirsiniz. 10 dakikadan sonra güneş kremi sürmelisiniz. Üşenmeden yüzdükten veya terledikten sonra koruyucu kremi tekrar sürmelisiniz. Koruma faktörlü krem olmadan güneşte saatler harcamayın!

 

Haberin Devamı

3-  Her güneş kremi aynı değildir. Bir güneş kremindeki UV ışınlarına karşı korumada en iyi içerik çinko oksit, ikinci en iyi titanyum oksittir.Vücuda nüfuz eden güneş ışını miktarını ölçüp kişiyi uyaran UV bilekliklerini deneyin. Bu, ne kadar sürede bir güneş kremini tekrarlamanız gerektiğini görmeniz için uygun bir yöntemdir. Kremi tekrar sürmeniz gerektiğinde bant renk değiştirecektir.

 

Doğru bronzlaşmanın üç yolu

 

SAÇLARINIZ KEYFİNİZİ KAÇIRMASIN

 

Kim havuz başında veya plajda oturup rahatlamayı sevmez ki? Ancak sıcak ve nemli yaz havası saçlarınızı berbat ederek canınızı sıkabilir. Sorun güneş de olsa, sıcaklık, nem veya klor da olsa sizler için saç uzmanı Tabatha Coffey ile birlikte tüm yaz saçınızla yaşayacağınız sorunları ortadan kaldıracak çözümler geliştirdik.

 

Haberin Devamı

HAVUZDA SAÇ YEŞERMESİ

 

Bunun nedeni sanılanın aksine klor değil, suda çözülen bakırdır. Sarı veya hatta açık kahverengi saç renkleri, bakır saça yapıştığında yeşil renk almaya başlar. Aynı demir paraların eskidikçe yeşil rengini almaya başlaması gibi... Tabii klor da saç diplerine zarar verebilir ve başa çıkması dahazor olabilir.Yaz boyu haftada iki kere arındırıcı şampuan kullanın veya evde kendi tarifinizi yaparak arındırıcı şampuanınızı kendiniz hazırlayın. Saçlarınızı 250 gram su ve 30 gram sirkeye batırın ve 2 dakika bekleyin. Sirkedeki asetik asit saçlardaki kirliliğin gitmesine yardımcı olur. Saçlarınızı ılık suyla durulayın ve saç kremi kullanın. Yeşil saçlardan kurtulup sarılarınızı geri almak için saçınızı bir ya da iki gün arayla yıkayın.

 

YAZ KABARMASI

 

Haberin Devamı

Saçların kabarmasını önlemenin sırrı nemli günlerde saçları kendiliğinden kurumaya bırakmaktır. Isıyla şekillendirdiğinizde nemin saçınızı bozmasına ortam sağlamış oluyorsunuz. Islak bıraktığınızda saç mümkün olduğu kadar nem depolar ve etrafta neme daha az yer bırakır.Silikon bazlı düzleştirici serum kullanarak elektriklenmeleri önlemeyi deneyin. Bu ürünler yağsızdır ve saçları bir arada tutarak pürüzsüz görünmesine yardımcı olur, aşırı neme karşı bir kalkan görevi görür. Saç spreyleri ve köpükler alkol içerdiğinden saçı kurutur, bu ürünlerden uzak durun.

 

 

KURU VE KIRIK SAÇ UÇLARI

 

Isı ve güneş saçın epiderm denilen dış kaplamasını bozabilir. Bu da kuruluk ve kırılmalara yol açabilir. Yaz boyunca haftada iki-üç defa saçlarınıza yoğun nem terapisi yapın. Keratin içeren ürünleri nemli saçınıza uygulayın ve kökten uca tarayın. Evde buhar terapisi yaparak bakıma devam edin. Havluyu bir kurutma makinesine koyarak iyice ısınmasını sağlayın. Başınıza, havluyu sardıktan sonra bir duş bonesi geçirin. Bu, saç köklerini açarak ürünün epiderme daha iyi nüfuz etmesini sağlar. 15 dakika boyunca bekleyin ve saçınızı durulayın. Nasıl parladığını ve nem kazandığını göreceksiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları