Paylaş
Her ilacın herkes için uygun olmadığını, doktor veya sağlık personelleri önerirse kullanılması gerektiğini söyleyen Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Her insanın hastalığı ve vücudu farklıdır. Aileden birine, komşuya veya arkadaşına iyi gelen ilaç sana iyi gelmeyebilir. Akılcı İlaç Kullanımı; İlaçların doğru dozda ve doğru zamanda kullanılması demektir. Bizler gereksiz ilaç kullanımını önleyip , hem ilaçların doğru kullanılması hem de sağlık harcamalarının azaltılmasını amaçlamaktayız. Hangi durumda ilaç gerekir, hangi durumda gerekmez gibi temel farkındalıkları, etiket üzerindeki son kullanma tarihinin önemi, atık ilaç bilinci oluşturulması, çevreye zarar verilmemesi için ilaçların çöpe atılmaması gibi bilgileri konusunda deneyimli eczacı meslektaşlarımız aktarmaktadır. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle el ele vererek okullarda ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ eğitimleri vermeye başladık” dedi.
ADEO Başkanı Ecz. Yalbuzdağ, miadı dolan eski ilaçların eczanelere veya sağlık kuruluşlarına teslim edilmesinin doğa, çevre, toprak ve suyun korunması için önemli olduğunu belirtti.
EĞİTİMİ DUAYEN ECZACILAR VERİYOR
Ecz. Aygül Can Yaycıoğlu, Ecz. Ezgi Elekarışmaz, Ecz. Fatma Tuğçe Dalkır Zeyneloğlu, Ecz. Melika Şahindal Bayer, Ecz. Aysenem Uçaroğlu, Ecz. Necmettin Acar, Ecz. Çağla Su Tek Uğurlar, Ecz. Sümmeye Nur Acar, Ecz. Akdeniz Ekici ve Adana İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Birimi Sorumlusu, Akılcı İlaç Koordinatörü Ecz. Fatma Sena Karadepe tarafından verilmeye başlanan eğitimler;
Gazi Anadolu Lisesi, Vali Ziyapaşa Anadolu Lisesi, Seyhan Danışment Gazi Anadolu Lisesi, Yüreğir Anadolu Lisesi, Şehit Ali Bezik Anadolu Lisesi, Dadaloğlu Anadolu Lisesi, Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi, Karşıyaka Orhan Çobanoğlu Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Beşocak Anadolu Lisesi ve Çamlıbel Şehit Kamil Yelmen Anadolu Lisesi’nde hafta sonuna kadar sürecek.
Paylaş