Paylaş
Henüz resmi imza atılmadığını belirten Şener, “alıcı grubun, ön mutabakatın ardından daha detaylı bir inceleme yapacağını, imzayı daha sonra atacağını düşünmek gerek" dedi. Abdüllatif Şener, ayrıca “bu aşamada BDDK’nın bu konuda bir açıklama yapacağını tahmin etmiyorum” dedi.
Milliyet gazetesinde geçen hafta yer alan bir haberde, BDDK'nın 31 Ocak tarihine kadar süre verdiği Çukurova Grubu’nun, Yapı Kredi Bankası'nı Cuma günü itibariyle Koç-UniCredito'ya sattığı iddia edilmiş ve satış fiyatının da yaklaşık 900 milyon dolar olduğu ifade edilmişti.
Bu haberin ardından geçen hafta gelen olumlu haberler sayesinde zaten güçlü olan piyasanın bugün de güne iyi bir başlangıç yapacağını düşünüyoruz.
Peki piyasa profesyonelleri ne düşünüyor. Bunu da iki aracı kurumun bu sabahki teknik analiz raporlarından öğrenelim.
Oyak Yatırım bu sabahki teknik analizinde şöyle diyor.
Endeks, Cuma günü içinde hareket ettiği yükseliş kanal direncini test ettiyse de bu seviyeden kar satışlarının geldiği görüldü. İlk direnç 26.800 puan seviyesinde bulunuyor. Bu direncin aşılması durumunda yükseliş kısa vadede 27.000-27.500 bandına kadar devam edebilir. Destekler ise 26.000-25.800 ve 25.600 puan seviyelerinde bulunuyor. Endeks, yükseliş kanalı içindeki hareketini sürdürdükçe (kanal desteği 24.800 puan seviyesinde) mevcut hisse senedi pozisyonlarının korunmasını önermekteyiz. Ancak Endeks'in geldiği seviyelerin kısa vadeli işlemler için ciddi boyutta risk taşıdığı da göz ardı edilmemeli.
Koç Yatırım ise şöyle bir analiz yapmış:
Önümüzdeki günlere baktığımızda ise endeksin orta uzun dönem direnç seviyelerine hem TL (27,000) hem USD (2.00c) hem de EURO (1.50c) bazındaki analizlerde oldukça yaklaştığını düşünüyoruz. Dolayısıyla, kısa döneme yönelik teknik değerlendirme olarak 26,500-27,000 bandını kar satışı yönünde kullanma önerimizi koruyoruz. Ancak, bu noktada, bir trend dönüşümünden değil, sadece ana direnç 2.00 cent seviyesini güçlü bir şekilde aşmaya yönelik makul bir düzeltme sürecinden bahsettiğimizin altını çizmek istiyoruz. Beklentimizin tersine ana direnç konumundaki 2.00 cent direncinin daha kısa bir süre içinde aşılabilmesi halinde ise, yükselişin dolar bazındaki yeni hedefi olarak 2.20 cent bölgesinin gündeme gelmesi beklenebilir. Destek seviyelerine baktığımızda ise, TL bazındaki ilk önemli destek bölgesi olarak 25,800-600 aralığını izliyoruz. Daha orta vadeli bir destek olarak da 24,500-24,000 aralığının öne çıkabileceğine inanıyoruz. Dolar bazında bir analiz yaptığımızda da ilk önemli desteği 1.89-90 aralığında görüyor ve bu desteğin kırılması halinde düzeltme eğiliminin 1.75 c bölgesine doğru ivme kazanabileceğini düşünüyoruz.
İşte bayram öncesi kısa işlem haftasına ilişkin ilk görüşler bu yönde...
Paylaş