Paylaş
Yabancı doktorlar mikroccerrahiyi, 1991 yılında kurulan Türkiye’nin ilk el cerrahisi ve mikrocerrahi hastanesi olarak faaliyete başlayan EMOT’ta öğreniyor.
EMOT, Avrupa El Cerrahisi Federasyonu (FESSH) tarafından akredite edildikten sonra ilk misafirini geçtiğimiz ay kabul etti. Berlin ‘Unfallkrankenhaus’ kliniğinden Dr. Ulrike Schnick, klinik gözlemci statüsüyle bilgi ve becerilerini geliştirmek için Türkiye’ye geldi. Bu köprünün kurulma öyküsü, iki yıl önce başladı. EMOT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sait Ada’nın desteğiyle 2011’de EMOT Hastanesi, FESSH tarafından Eğitim Merkezleri statüsüne kabul edildi. Aynı yılda Doç. Dr. Tulgar Toros ve Doç. Dr. Murat Kayalar, Norveç’te yapılan Avrupa El Cerrahisi board sınavını kazandı. Kuruluşunun 22. yılını kutlayan EMOT Hastanesi, uluslararası el ve mikrocerahi uzmanları için eğitim görüp, kendi bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri bir kurum kimliğini de kazandı.
Avrupa El Cerrahisi Birliği’nin her yıl yedi kişiye verdiği katkı ile Almanya’dan gelen Dr. Ulrike Schnick’in, bir ay süreyle EMOT’ta ameliyatlara katıldığını söyleyen Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Kaplan, kuruldukları yıldan itibaren bilimsel çalışmalara ağırlık verildiğini belirtti. Kaplan, “Hastanemize yıllar içinde, yurtiçinden gözlem ve deneyim geliştirmek amaçlı 54 Fizyoterapist ve 55 sayıda doktor meslektaşımız gelmiştir. Bu doktorlar, mikrocerrahiyi öğrenmek ve el üzerinde yapılan nadir ameliyatları seyretmek suretiyle, daha donanımlı olarak kendi kliniklerine dönmüşlerdir. Uluslararası doktor eğitim programlarının cerrahların bilgi ve becerilerini geliştirmekteki önemi çok açıktır. Tıbbi bilgi sürekli bir devinim içindedir. Bunun en üst düzeyde olması ve geliştirilmesine katkı verdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.
Uluslararası cerrah değişim programının başlamasından sonra biri Mısır, bir diğeri de Arjantin’den olmak üzere iki eğitim talebi daha aldıklarını belirten Doç. Dr. İbrahim Kaplan, bu eğitimleri devam ettireceklerini söyledi.
Paylaş