Paylaş
Ülkenin her yerinden hasta sevki aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Acil servisimiz 2005’ten bu yana alanında Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldi. Hastanemizin öncelikli bölümlerinden birisi olarak görüyoruz” diye konuştu.
3’LÜ TRİAJ SİSTEMİ
Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selahattin Kıyan hastaların acil servis içine ortalama alınma sürelerinin 5 dakikanın altında olduğunu ifade ederek “Kalabalık saatlerde hayatı tehdit edici yakınması olmayan hastalar için bu süre uzayabiliyor. Acil Servis’e başvuran hastalarımızı bir hekim, hemşire ve hasta taşıma personelinden oluşan triaj ekibi tarafından karşılanıyor. Servisimizde Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı 3’lü triaj sistemi geçerli. Hastalarımız triaj sonucu belirlenen kodlara göre tedavi alıyorlar” dedi.
Yoğun bakım gerektiren kırmızı triaj kodlu hastalar ve 112 vasıtası gelen hastaların hızla resüsitasyon odasına alındığını belirten Prof. Dr. Kıyan, “Bu hastalarımız öğretim üyesi veya acil tıp uzmanı gözetiminde acil tıp asistanları tarafından değerlendirilip tedavileri yapılıyor. Yakın takip ve tedavi gerektirenler ile kalp hastalığı, solunum sıkıntısı, çoklu travma, inme, beyin kanaması gibi yakınmaları olanlar monitörlü alanda değerlendirilirken, yakın takip gerektirmeyen hastalar ise bakı ve hızlı bakı alanlarında tedavi ediliyor” diye konuştu.
KLİNİK KADAR AKADEMİK
Anabilim Dalı bünyesinde düzenli olarak eğitimsel programlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Kıyan, “Akademisyenlerimiz klinik çalışmalarının yanında yılda yaklaşık 5 uzmanlık tezi hazırlıyorlar. Tıbbi dergilerde yayınlanmak üzere araştırma projeleri ve makaleler yazıyorlar. Çeşitli yurt içi ve yurt dışı sempozyum ve kongrelerde sözel ve poster bildiriler düzenli olarak sunuluyor” dedi.
Paylaş