Paylaş
Seminerin ilki, Gültepe Semt Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Doktor Cengiz Bıçakçı tarafından verilen seminerde, kaşıntı ve egzamalar konusunda geniş ve aydınlatıcı bilgiler verildi. Bıçakçı, “Egzamalı çocukların yüzde 50’si 6 yaşına, yüzde 90’nın ise ergenliğe gelmeden egzamadan kurtulur. Ancak, diğer alerjik hastalıklar gibi egzama da yıllar sonra tekrar edebilir. Stres, sıkıntı, duygusal sorunlar en büyük neden olabilir” dedi.
20 yaş dişi ne zaman çekilir
20 yaş dişi, ağızda kalması ya da çekilmesi tartışmalı bir konu olduğunu söyleyen Diş Hekimi Bilge Özışıkçılar, “Muayene ve röntgen çekimi sonrasında çene cerrahı olan bir diş hekiminin kararı ile çekim yapılmalı” dedi. Çene kemiği ile kaynaşabilen veya yatay pozisyonu nedeni ile diğer dişlere verdiği baskı, ağrı ve apseye neden olabilen 20 yaş dişleri, çoğu zaman çekim kararına gider. Bunun dışında hekimi çekime yönlendiren detaylar, diş çürüğü, diş eti hastalıkları, ortodontik tedavi gereklilikleri, protez planlamaları ve kist oluşumlarıdır.
Dr. Özışıkçılar, “Yeni süren 20 yaş dişinin oluşturduğu derin diş eti cebine gıdalar yerleşir ve bakteri üreterek çürüğe ve ağrılı apselere neden olur. Çürük aynı zamanda yandaki azı dişlerini de çürütür. Apse yutkunma zorluğuna, ağızda kokuya, konuşma bozukluğuna, boyun tutukluğuna hatta dikkat dağınıklığına ve estetik görüntüyü bozar. Ortodontik tedavi planlamalarında ya da protez uygulamalarında 20 yaş dişleri tedavinin başarısı açısından mutlaka hekimin kontrolünden geçer ve dişin çekimine ya da kalmasına karar verilebilir” diye konuştu.
İşitme cihazının ömrü uzadı
Duymer İşitme Cihazları Kurucusu Genel Müdürü Figen Baz, nano teknolojinin işitme cihazlarının ömrünü 25 yıl uzattığını aktardı. İşitme cihazları sektörünün gelişen bir alan olduğunu aktaran Baz, “Daha önce kulak arkası cihazlar vardı. Bunlar, kanal içi ve dijital cihazlara dönüştü. İşitme teknolojisinde varılan son nokta, nano teknoloji. Eskiden cihazların ömrü yaklaşık 4,5 yıldı. Şimdi nano teknolojiyle bu, 25 yıla çıktı. Cihaz fiyatları ise 600 ile 3 bin TL arasında değişiyor” diye konuştu.
Özel Kordon Kadın Doğum ve Çocuk Dal Merkezi Çiğli’de
ÖZEL Kordon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Dal Merkezi, Mavişehir Çiğli Kipa kavşağındaki yeni binasında hizmete girdi.
İşletme Müdürü
Gülin Yanık, 2008 yılında çıkan ayakta teşhis ve tedavi yönetmeliğine uyum göstermek amacıyla Alsancak ve Çiğli’deki klinikleri birleştirerek yeni binalarında hizmete başladıklarını aktardı. 6 katlı binada geniş kapsamlı teknik alt yapı ve kadroya sahip olduklarını belirten Yanık, “İleri teknolojiyi her zaman yakından takip etmeyi ilke
haline getiren Kordon Klinik, 4 boyutlu ultrasonografinin jinekoloji ve obstetride kullanılmasını İzmir’de ilk olarak gerçekleştirdi. Yine dünyada
en gelişmiş ultrasonografi kabul edilen Voluson
E8 ilk olarak
kliniğimizde kullanılmaya başlandı” dedi.
Merkezde toplam 25 kişilik personel ile hizmet verdiklerini söyleyen Yanık, “Merkezimizin
1 katı tamamen çocuklara ayrıldı” diye konuştu.
Paylaş