Paylaş
4 öğretim üyesi, bir uzman hekim ve 37 asistanla günde 300 civarında acil hastaya baktıklarını belirten Ersoy, sıcaklarda en sık; sıcak çarpmaları, yaz ishalleri, denizanası çarpmaları ve suda boğulmalar, şeklinde acil hastaların başvurduğunu söyledi.
Kanser tedavisi için modern cihaz
EGE Üniversitesi Radyosyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda, kanser tedavileri sırasında tümörler üzerinde kullanılacak olan 5 milyon değerindeki “3’lü kombinasyonlu Moder Lineer Hızlandırıcı”nın açılışı yapıldı. Yılda 400 kanser hastasına radyoterapi uygulamalarının yapılacağı cihazın, ilk defa bir devlet üniversitesinde faaliyete girdiği vurgulandı.Radyosyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Bülent Aras, “Modern donanımlı lineer hızlandırıcı makine, görüntüleme kılavuzluğunda bir radyoterapi cihazıdır. Hastalıkları tolere edebilmek için tedavileri belirliyoruz, emniyeti sağlıyoruz” dedi. Aras, tümör bölgesinin çevresindeki organların etkilenmesini engelleyen Lineer hızlandırıcının, daha hızlı ve etkili tedavi imkanı sağlığını ifade etti.
Sıcaklara dikkat
ÖZEL Tınaztepe Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nden Doç. Dr. Ozan Kınay, yaz sıcaklarının özellikle kalp hastaları açısından bazı riskleri de beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Kalp hastalarının normal olmayan dış ortam sıcaklıklarına diğer insanlara göre çok daha duyarlı olduğunu belirten Kınay, şu önerilerde bulundu; “Güneşlenme ya da egzersizler sabah erken saatlerde yapılması gerekir. Günde en az 2-2.5 litre sıvı tüketilmeli. Yağlı yiyeceklerden ve sindirimi zor gıdalardan mutlaka uzak durulmalı, kalp hastaları her zamanki diyetlerini bozmamalı. Alkol ve kafein tüketiminden uzak durulmasına özen gösterilmeli.”
Paylaş