Paylaş
Adım Adım Platformu, Mart 2008’de, yurtdışında ‘Charity Run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacı ile kurulmuş bir oluşum. Platform, başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlıyor.
Geçtiğimiz günlerde Adım Adım Platformu Otizme dikkat çekmek amacıyla Tohum Otizm Vakfı ile ortak bir projede yer aldı. Platform, Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklara eğitim desteği sağlayabilmek için gönüllü yüzücüleri ile 30. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katıldı.
“Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı” sıralamasında birinci sıraya yerleşen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 22 Temmuz 2018 Pazar günü 30. kez yapıldı. Türkiye’den ve dünyadan her meslekten ve her yaştan insanı buluşturan yarışta binlerce katılımcı Asya’dan Avrupa’ya kulaç atarak, kürek çekerek eşsiz bir deneyim yaşadı. Tohum Otizm Vakfı gönüllü yüzücüleri hem Otizme dikkat çekebilmek hem de otizmli çocukların bağımsız, özgür bireyler olarak yaşayabilmelerine destek vermek amacı ile yüzdüler. Aynı zamanda çocuklar için kampanya da açan gönüllü yüzücüler, topladıkları bağışlarla otizmli çocukların eğitimine katkı sağladılar.
Günümüzde, dünya genelinde her 68 çocuktan biri otizm riskiyle doğuyor. Üstelik bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Dünyada her 20 dakikada bir çocuk otizm tanısı alıyor. Otizm erkek çocuklarda kızlardan dört kat fazla oranda görülüyor. Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki otizm tanılı 352.000 çocuk ve gençten, maalesef, sadece 30.050’si eğitime erişebiliyor.
Oysaki otizmin bilinen tek tedavisi erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitim. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık % 50’sinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşları ile aralarında hiçbir fark kalmadığını gösteriyor.
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, 15 Nisan 2003 tarihinden beri kâr amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak yürütüyor faaliyetlerini. Vakıf, “Otizm Spektrum Bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimle topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amaçları ile çalışıyor.
Tohum Otizm Vakfı, hem otizmli çocuklar için kulaç atarak farkındalık yaratan hem de Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocukların eğitimi için bağış toplayan tüm gönüllülerine teşekkür ediyor. Vakıf, bağış toplama kampanyasının devam edeceği 5 Ağustos tarihine kadar gönüllülerine bağış desteği bekliyor.
Haydi, gelin bizler de bu çağrıya, imkânlarımız ölçüsünde, cevap verelim. Hem Otizm konusunda bir farkındalık yaratmak hem de otizmli çocukların eğitimine katkı vermek için olanak yaratmış olalım.
Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam dileği ile…
Paylaş