Son olarak geçtiğimiz hafta bölgemizden kent bazında Çanakkale ve Manisa adaylarını duyurdu.
Çanakkale’de tercihini Muharrem Erkek’ten yana kullandı.
Duyduğuma göre bu durum partililer arasında çatlağa yol açmış.
Zira kentte CHP’den 4 aday adayı varmış ve Erkek hariç 3’ü ön seçim istiyormuş.
Hatta bununla ilgili genel merkeze bir dilekçe bile sunmuşlar.
Ama PM, anketlerde isminin önde çıktığı gerekçesiyle Muharrem Erkek’te karar kılmış.
Erkek, 1969 Çanakkale doğumlu.
Eğitim kenti, sanayi kenti, turizm kenti...
Liste uzayıp gidiyor.
Bu unvanlardan biri de hiç kuşkusuz fuarlar ve kongreler kenti.
İZFAŞ geçtiğimiz günlerde düzenlediği 2024 Fuarlar Lansmanı’nda önümüzdeki yıl 36 fuara ev sahipliği yapacağını açıklamış.
Hatta bu sayının artması da bekleniyormuş.
Bu fuarlar arasında sürprizler de varmış.
Demos Fuarcılık, 1-5 Mayıs’ta İzmir Sanat ve Antika Fuarı’nı düzenleyecekmiş.
Ege Bölgesi’nde İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’den aday açıklamayan CHP, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Ahmet Akın’ı aday gösterdi.
1973 Gönen doğumlu olan Akın, 2019 yerel seçimleri öncesinde de CHP tarafından Balıkesir Büyükşehir’e aday gösterilmişti.
Ancak, CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak kararı sonrasında İYİ Parti adayı İsmail Ok lehine adaylıktan çekilmişti.
O dönem gezilmedik ilçe, girilmedik sokak, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayan Ahmet Akın, son dakika golüyle belki de başkanlığı kaçırmıştı.
Sonuçta gülen AK Parti adayı Yücel Yılmaz olmuştu.
“Şimdi ne olur?” derseniz bugün işin görünen şu:
Akın’ın işi 2019’a göre zor.
KÜRESEL iklim değişikliğinin en çok etkilediği ülkelerden biri olan Türkiye’de kuraklık her geçen yıl artıyor. Barajlarımız adeta can çekişiyor. Buna bağlı pek çok tehlike bizleri bekliyor. Damlasının bile kıymetli hale geldiği günümüzde suyu doğru kullanmak ve yönetmek çok daha büyük önem kazanmış durumda. İşte tam da böyle bir süreçte karşıma Cem Şenoğlu çıktı. Her ne kadar o, “20 yıldır içindeyim” dese de ben yaptığı işi, yani ‘su şartlandırma’yı ilk kez duydum. Ve can kulağıyla dinleyip öğrenmeye çalıştım. Malum; bizim mesleğin en keyifli yanlarından biri de her an yeni biriyle tanışma fırsatı bulmak, onları tanıyıp yaptıkları işi anlamak, yeni bilgiler edinmek ve sonrasında da paylaşmak. Hal böyle olunca hemen soruyorum:
İLK ÇAĞLARDAN BERİ VAR
* Su şartlandırma ne demek?
- Suyu kullanım amacına uygun hale getirmek amacıyla yapılan işleme denir. Başka bir ifadeyle su kaynağındaki yabancı maddeleri ayrıştırmak için kullanılan yönteme verilen isimdir. Bu yöntemde arıtma sistemleri kullanılarak suyun dinlenmesi sağlanır. Yapılan işlemin temelinde içtiğimiz suyun insan vücudunda hastalık yapmaması amaçlanır. Aynı zamanda şartlandırma işleminden geçen su, endüstriyel ekipmana çok daha az zarar verir ve tesisinizin verimliliğini büyük ölçüde artırabilir.
İddia o ki partinin yaptırdığı anketlerde ismi öne çıkan 5 aday adayı arasında Aytun Çıray da varmış.
Geçtiğimiz haziran ayı başında aday belirleme yöntemindeki görüş ayrılıkları nedeniyle kurucuları arasında yer aldığı İyi Parti’den istifa eden Çıray’ın da alternatif isimlerden biri olabileceği düşünülüyormuş.
Hep dediğim gibi, biraz daha bekleyip göreceğiz.
///
İkinci şube Avlu’ya
BALIKESİR’de kısa sürede uğrak noktası haline gelen Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balbucks, şubeleşme atağı başlatmış.
Tarihi Zağnos Paşa Camisi Meydanı’ndan sonra ikinci şube çok yakında Avlu Yaşam Merkezi’nde açılacakmış.
Duyduğuma göre rehber, geçtiğimiz hafta, Sözen Organizasyon işbirliği ile girdiği ülkemiz için hazırladığı ilk seçkisini açıklamış.
İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir (Ayvalık), Aydın (Kuşadası), Muğla (Bodrum ve Fethiye), Antalya, Gaziantep ve Nevşehir’i (Kapadokya) kapsayan listede 500 restoran arasından seçilen 212 mekan ve 10 bar yer almış.
Ayrıca, 46 adet de özel ödül verilmiş.
Hizmet-fiyat-restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı yapılan değerlendirmelerle birlikte yemeğin kalitesi ve lezzeti üzerinden 1-20 arasında puan verilerek oluşturulan seçkide, Gault&Millau imzalı şef şapkalarından 1-5 arasında kazanan bu işletmeler, 2024’te Türkçe ve İngilizce yayımlanacak rehberde yer alacakmış.
Baktım Ege medyamızda Michelin kadar ses getirmedi, bölgeden kimler şapka almış, kimlere özel ödül verilmiş sizler için derledim.
Mükemmel masa kategorisinde İzmir’den OD Urla (Osman Sezener, 16/20), Teruar Urla (Osman Serdaroğlu, 15.5/20) ve Vino Locale (Ozan Kumbasar, 15.5/20) 3 şapkaya değer bulunmuş.
Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda ortaklar, 1987’den beri Tariş Üzüm Birliği Başkanı olan Türker ve ekibine bu kez oy vermemiş.
Zafer, “Değişim şart” diyerek yola çıkan Ferhat Şen’in olmuş.
Ali Rıza Türker, yıllardır bu sektörün sorunlarını ilgili makamlara aktarma ve çözüm bulma konusunda büyük mücadeleler vermiş duayen bir isimdi.
Zaman zaman sert çıkışlarıyla gündemi belirleyen bir kişilikti.
Ama her şeyin bir sonu olduğu gibi o da misyonunu doldurmuş olmalı ki bu kez tercih edilmemiş.
21 Kasım’da da Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan görevinden istifa etmişti.
İstifasını adeta zehir zemberek bir açıklama ile duyuran Bircan...
Kulağıma gelen bilgiye göre dernek geçtiğimiz günlerde ilk genel kurulunu gerçekleştirmiş.
Kurucu Başkan Arif Süha Deviren oybirliği ile 2023-2025 döneminde de dernek başkanlığına seçilmiş.
Yönetim kurulunda Cemal Temel, Alper Veryeri, Gönenç Avcı, Tolga Yapıcı, Nazmi Ertan, Yağız Serter, Mahir Kaplan, Gürcan Sevin, Gözde Susam İnanç’ın yanı sıra Özveri Okay, Artun Şeber, Gökhan Tiga (denetim kurulu) gibi genç kuşağın temsilcileri görev almış.
Sadece onlar mı?
Yedek listedeki isimler de (Taylan Tanyer, Erdal Canpolat, Necdet Ulema, Övünç Emre, Okan Baltacı, Ekrem Bayraktaroğlu, Erol Çivici) onları aratmayacak kalitede.
Başkan Deviren, özetle...