Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Mustafa Baştan Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde düzenlenen Tokat Yaşayan Miras Festivali’nin açılışı 2 Mayıs Cuma günü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’nun katılımıyla Yağıbasan Medresesi’nde gerçekleşti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Mustafa Baştan Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde düzenlenen Tokat Yaşayan Miras Festivali, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarına, yazma ustalarına ve ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak. 2-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında 100’ü aşkın Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve sanatçının katılımıyla birçok sanat dalının tanıtılacağı ‘’Tokat Yaşayan Miras Festivali’’ Sulu Sokak’ta sanatseverlerle buluşacak.
Yunanistan’ın önde gelen sanatçılarından Konstantinos Argiros’un 9 Temmuz 2025 tarihinde İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacağı açıklandı. “First Time in Türkiye!” sloganıyla duyurulan konser, sanatçının Türkiye’de ilk performansı olacak.
Milliyet Arkeoloji, 20 Nisan Pazar günü yayımlanacak olan 48. sayısında Anadolu’nun dinler tarihi açısından önemini gösteren bir olayı kapağına taşıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Kültürel Miras Diplomasisi Derneği ile birlikte düzenlediği “Sivas Yaşayan Miras Festivali” açılışı; Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde, 11 Nisan Cuma günü, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi ve Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Baker’in katılımıyla gerçekleşti.
Sunart Academy Sanat Merkezi organizasyonu ile gerçekleşecek olan yarışmanın jüri başkanlığını, Türkiye'nin önde gelen orkestra şeflerinden ve bestecilerinden Murat Cem Orhan üstlenecek.
İlk kez düzenlenecek olan Altın Çark Kısa Film Festivali (MAFF) ile sinema sektörüne adım atan MÜSİAD, kültür-sanat alanında uzun vadeli, yapısal bir katkı sunmayı hedeflediğini duyurdu.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana’da festival kapsamında açılan sergiler sanatseverlerin akınına uğruyor. Adanalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği sergiler, 13 Nisan 2025 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir yandan özgün kültürümüzü uluslararası sanat formlarıyla buluştururken diğer yandan da şehirlerimizin marka değerlerini yükselterek dünyanın en büyük festivali olma özelliğine sahip olan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 2025 yılı yolculuğu Adana’dan başladı. Bu yıl 20 şehirde düzenlenecek olan festivalin Adana ayağının ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 30 Mart Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tarafından tasarlanan, okulun büyüme ihtiyaçlarını karşılarken sürdürülebilir yapı tasarımı, malzeme seçimi ve çevreyle olan ilişkinin gözetildiği, ileride kampüse yapılacak eklemeler için de bir örnek olma amacı taşıyan Fransız Okulu Ek Binası projesi ele alınıyor.
2005 yılından bu yana Memorial Sağlık Grubu tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Resim Yarışması'nın bu yılki konusu "Hayalimdeki Doktor" olarak belirlendi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen MÜSİAD Altın Çark Kısa Film Festivali (MAFF), 9-12 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul’da sinemaseverlerle buluşacak. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek festival, 15 farklı kategoride ödüller ve 500.000 TL’yi aşan para ödülü dağıtacak.
Başkent’in kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, birbirinden renkli etkinlikleriyle 17-23 Mart tarihlerinde sanatseverlerle buluşuyor.
Milliyet Arkeoloji dergisinin 47. sayısı, 16 Mart Pazar günü çıkıyor. Dergi, yeni sayısında hayvanlara odaklanıyor. Yeni sayısında “Dünya ortak evimiz” diyen Milliyet Arkeoloji, Antik Dönem’de hayvan haklarına büyüteç tutuyor. Hayvanlarla ilgili ilk yasal düzenlemelerin M.Ö. 1920 yılına kadar uzandığını aktaran dergi, Antik Dönem’de insan-hayvan ilişkisini ve buna dair yasaları ele alıyor.
Vehbi Koç Vakfı’nın desteğiyle Bilim Akademisi tarafından Prof. Dr. Naci Görür editörlüğünde hazırlanan “Deprem Dirençli Kentler: Bir Yol Haritası” kitabı, Umut Kent Çalıştayı'nda tanıtıldı.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 23 Şubat Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Uluslararası Suseong Bienali için SO? tarafından tasarlanan, kullanılan malzemeleri ve detaylarıyla kapalı ve yüksek bakım gerektiren alanlar yaratmadan kentsel bir iç mekan hissi sunan gölgelik tasarımı SUPRA ele alınıyor.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 16 Şubat’ta yayımlanacak olan 46. sayısında muhteşem mozaikleri ile bilinen Zeugma Antik Kenti’nin az bilinen bir özelliğini odağına alıyor. Dergi, Milliyet Arkeoloji & İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları kapsamında yeni sayısında Zeugma’yı, özellikle de kentteki Mousalar/Muzalar Evi’ni kapağına taşırken, kentteki Antik Dönem “grafitilerini” detaylı bir şekilde okuyucuya aktarıyor.
Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliği ile yayınlanan Milliyet Mimarlık Dergisi, 48. sayısı ile birlikte 4. yıldönümünü kutluyor! Dergi, toplumu kent ve mimarlık kavramları hakkında bilinçlendirmek; kentler, yapılar ve mekanlar ile onların asıl sahipleri olan kullanıcılar arasında farkındalık düzlemi yaratılmasına yardımcı olmak hedefiyle umut, gurur ve özveri içerisinde yayın hayatına devam ediyor.