Teknoloji alanındaki derin uzmanlığı ve inovasyona duyduğu tutku ile ulusal ve uluslararası düzeyde önemli girişimlerde bulunan, çeşitli yöneticilik görevleri üstlenen Dr. Alper Özbilen, yapay zekâ alanındaki ikinci kitabı “Yeni Güç Çarpanı: Yapay Zekâ” ile, teknolojinin geldiği noktanın yalnızca bilimsel bir aşama olmadığını; aynı zamanda yaşamın tüm katmanlarını dönüştüren, çok boyutlu bir güç paradigması haline geldiğini vurguluyor.
Alışveriş platformu Hepsiburada 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı.
Proje direktörlüğünü Bedri Göğalp’in üstlendiği, Osmanlı dönemi Suriye’sine ait fotoğrafları içeren Sultan II. Abdülhamid Dönemi Suriye kitabı, Demirören Yayınları tarafından tarih meraklılarının ilgisine sunuldu. Türkçe, İngilizce ve Arapça metinlerin bulunduğu kitapta Sultan II. Abdülhamid’in emriyle hazırlanan Yıldız Fotoğraf Albümleri’nden özel olarak derlenmiş 200 siyah-beyaz ve renklendirilmiş fotoğraf yer alıyor. Eser, Hicaz Demiryolu’nun inşa sürecinden Şam’ın eski sokaklarına, Halep’in görkemli kervansaraylarından çölün sessiz antik şehirlerine uzanan belge niteliğindeki fotoğrafları içeriyor.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 29 Haziran Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Antik Side’nin çok katmanlı tarihsel dokusuyla kurulan ilişki üzerinden şekillenen ve kentin arkeolojik sürekliliğini güncel bir mimari yaklaşımla ele alarak, ziyaretçilere deneyim odaklı, kesintisiz bir keşif güzergahı sunan caps.office tasarımı Side Ören Yeri ve Ziyaretçi Merkezi projesi ele alınıyor.
Kalyon Kültür’ün yeni sergisi ‘Gündelik Mucizeler’, 25 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen açılış töreni ile sanatseverlerle buluştu. Sergi, 17 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.
Milliyet Arkeoloji, 15 Haziran Pazar günü çıkacak 50. sayısında yazı "gece müzeciliği" temasıyla karşılıyor. Dergi, tarihi gece keşfetmek isteyenlere rehberlik ediyor. Dergimizin kapağında ise ışıldayan mirasıyla Hierapolis Antik Kenti yer alıyor. Şifalı sularıyla ünlü bu antik kent, yaz boyunca geceleri de ziyaret edilebilecek. Milliyet Arkeoloji, Hierapolis’in tarihine ışık tutarken, gece müzeciliğinin diğer duraklarını da okurlarına aktarıyor.
Türk Telekom ve Kızılay tarafından deprem bölgesindeki illerde hayata geçirilen 100. Yıl Kütüphaneleri’nden 80 bine yakın öğrencinin yararlandığı açıklandı. Öğrencilerin, yaklaşan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kütüphanelerde sunulan eğitim ve teknoloji desteğiyle hazırlandığı belirtildi.
Türkiye’nin en gelişmiş sahnesi İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 30 Mayıs tarihinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi&MDT İstanbul-16. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali kapsamında “Deliriyum”a ev sahipliği yapacak.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 25 Mayıs Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Romanya Mimarlar Birliği tarafından Büyük Ödül’e layık görülen, Yaş kentinin merkezinde, kente saygılı ölçeği ve çok katmanlı cephesiyle nefes alan bir ofis ekosistemi sunan Yazgan Tasarım Mimarlık imzalı Palas Kampüs projesi ele alınıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki ikinci durağı olan Manisa; festivalin beşinci gününde yine renkli anlara sahne oldu.
Yunanistan’ın önde gelen sanatçılarından Konstantinos Argiros, 9 Temmuz 2025 tarihinde İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği konserin detaylarını İstanbul’da gerçekleştirdiği basın toplantısında anlattı.
Milliyet Arkeoloji, 20 Nisan Pazar günü yayımlanacak olan 48. sayısında Anadolu’nun dinler tarihi açısından önemini gösteren bir olayı kapağına taşıyor.
Sunart Academy Sanat Merkezi organizasyonu ile gerçekleşecek olan yarışmanın jüri başkanlığını, Türkiye'nin önde gelen orkestra şeflerinden ve bestecilerinden Murat Cem Orhan üstlenecek.
İlk kez düzenlenecek olan Altın Çark Kısa Film Festivali (MAFF) ile sinema sektörüne adım atan MÜSİAD, kültür-sanat alanında uzun vadeli, yapısal bir katkı sunmayı hedeflediğini duyurdu.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana’da festival kapsamında açılan sergiler sanatseverlerin akınına uğruyor. Adanalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği sergiler, 13 Nisan 2025 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir yandan özgün kültürümüzü uluslararası sanat formlarıyla buluştururken diğer yandan da şehirlerimizin marka değerlerini yükselterek dünyanın en büyük festivali olma özelliğine sahip olan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 2025 yılı yolculuğu Adana’dan başladı. Bu yıl 20 şehirde düzenlenecek olan festivalin Adana ayağının ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 30 Mart Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tarafından tasarlanan, okulun büyüme ihtiyaçlarını karşılarken sürdürülebilir yapı tasarımı, malzeme seçimi ve çevreyle olan ilişkinin gözetildiği, ileride kampüse yapılacak eklemeler için de bir örnek olma amacı taşıyan Fransız Okulu Ek Binası projesi ele alınıyor.
2005 yılından bu yana Memorial Sağlık Grubu tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Resim Yarışması'nın bu yılki konusu "Hayalimdeki Doktor" olarak belirlendi.