Güncelleme Tarihi:
Çocuklara erken yaşlarda sağlıklı yaşam alışkanlığını kazandırmak ve sağlık okur yazarlığını öğretmek amacıyla Türkiye genelinde uygulanması planlanan ‘Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek’ projesinin protokol imza töreni İstanbul’da düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu katıldı. Bakan Tekin, törende yaptığı konuşmada Bakanlık olarak işin merkezine sağlıklı bireyleri koyduklarına dikkat çekerek şunları söyledi:
SAĞLIKLI BİR TOPLUM İNŞA EDECEKLER
“İnsanın vücut bütünlüğünün ve sağlığının korunabilmesi için üstümüze düşeni yapıyoruz. Bakanlık olarak da işin merkezine önce sağlıklı bireyi, sonra toplumu ve dünyayı koyduk. Okullardaki sağlık derslerinde herhangi bir bilginin yalnızca öğrenilmesini değil çocukların bu bilgiyle hareket etmesini de isteriz. Eski müfredat bilgi odaklıydı oysa biz, ‘sadece bilgi vermek yeterli değil bilginin yaşam becerilerine dönüşmesi lazım’ dedik. Dolayısıyla yeni müfredatta beceri odaklı bir programı benimsedik. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile programlarımızda bireyi önceleyerek akıl ve ruh sağlığı da yerinde olan insanlar yetiştirmek istiyoruz. Bu sayede çocuklar güçlü ve sağlıklı bir toplum inşa edecek.
AHLAKLI YÖNETİCİLER DE YETİŞMELİ
Ayrıca sağlıklı bir toplumun inşası için ahlaklı yöneticiler yetiştirmek istiyoruz. Başkalarına iftira atarak hayatını devam ettiren toplumsal önderler, sağlıklı toplumun inşası sürecinde bizim yapacağımız çalışmalara sekte vururlar. Bu nedenle çocuklarımızın hem vücut sağlığını korumayı öğrenmesini hem de güçlü bir toplum için ayrıştırmayan ve ötekileştirmeyen bir bakış açısıyla yetişmeleri arzusundayız.”
ÇOCUKLAR ‘SAĞLIK ELÇİSİ’ OLACAK
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise şöyle konuştu: “Bedenine bakan ve sağlıklı bir toplum oluşması için beslenmesinden fiziksel aktivitesine kadar her konuda sağlıklı kalmak için bilinçli olan ve kendini geliştiren bir toplum hedefindeyiz. Bu yüzden toplumun eğitimi çok önemli. Öte yandan toplumdaki en büyük riskler, kötü alışkanlıklar, kilo ve hareketsizlik. Bunları sadece sağlık hizmetleriyle çözemeyiz bunu toplumun her kesimindeki bireylerin çabasıyla aşabiliriz. Bu nedenle çocuklara sağlıklı yaşam bilincini aşılamak için bu programı başlattık. Bugün yapılan iş, gelecekteki toplum sağlığını oluşturacak. Çocukların hepsi bundan sonra bizim için ‘sağlık elçisi’ olacak. Onlar sağlık elçisi olarak düzgün beslenecek ve kötü alışkanlıkları olanları uyaracak.”