Güncelleme Tarihi:
Çocuğun yaşına ve ilgi alanlarına yönelik planlanmış verimli bir tatil, çocuğun bilişsel, sosyal duygusal ve akademik gelişimine katkı sağlar. Çocuğunuzla birlikte yaz tatiliniz için yapacaklarınızı planlayacağınız bir takvim hazırlayabilir ve bunu dilediği gibi süsleyip boyamasına izin verebilirsiniz.
Planlamayı birlikte yaparak gerçekleşmesini umduğunuz hedeflere de yer vermeyi unutmayın. Böylece gelişen düzen ve sorumluluk duygusuyla yeni dönem okul hayatına geçişte yaşanabilecek adaptasyon sorunlarını da minimuma indirmiş olursunuz.
Yaz mevsimi çocuklara açık havada bol bol vakit geçirebilme imkânı sunuyor. Açık havada aktif zaman geçiren çocukların kas ve kemik gelişimleri hızlanıyor, kaba motor becerileri aktifleşiyor.
Bununla beraber güzel havadan faydalanarak çocuğunuzla açık hava gezileri yapabilir, doğada bulduğunuz materyallerle etkinlikler oluşturarak hayal gücünü destekleyebilirsiniz.
Yaz tatili eğlenmek için olduğu kadar öğrenmek için de harika bir fırsat. Her şehrin kendine has kültürel zenginlikleri olduğunu biliyoruz. Tatil rotanız neresiyse o şehirde gezilecek görülecek yerlerin listesini hazırlayabilirsiniz. Bu serüvene başlarken rehberlik etme görevini çocuğunuza verebilirsiniz. Gidilecek yeri araştırması, bilgiler edinmesi, küçük notlar eşliğinde fotoğraflar çekerek yer hakkında bir albüm oluşturması hem kalıcı öğrenmeyi hem de sorumluluk duygusunu besleyerek çocuğunuzun küçük bir gezgin olmasını sağlayacaktır.
Kum; pek çok duyuyu aynı anda desteklediği için motor, denge sistemi ve beden farkındalığı gelişimi için harika bir duyusal materyal. Düzenli kumla oynayan çocukların daha sakin ve dikkatli olduğunu sizler de gözlemleyebilirsiniz. Yaz dönemi, çocukların bol bol kumla vakit geçirebileceği harika bir fırsat.
Rutinler çocukların güven ve sorumluluk duygusunu geliştirir. Yeni bir alışkanlık edinmek ve bunu rutin hayatınıza dahil etmek için yaz tatili ideal bir zamandır. Her gün belli bir zamanınızı çocuğunuzla birlikte kitap okumaya ayırarak bunun bir alışkanlık haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Okunan her kitap hakkında sohbet etmek, sorular sormak ve kitapta geçen bilmediğiniz kelimeleri çıkartıp bir sözlük oluşturmak çocukların dil gelişimine katkı sağladığı gibi sosyal duygusal gelişimlerini de destekler